Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, žijem si jak prasata v žitě. A většina si myslí, že to je něco samozřejmého a na věky. Římané si svého času mysleli to samé ...

2 0
možnosti
BH
Foto

Třeba se časem začnou někteří lidé po získání zkušeností s prací na dálku vracet z měst na venkov? Ale spíš ne. Volání měst se těžko odolává. Ve městech je teď kvůli tomu problém s cenami za bydlení a následně s přehnaným tlakem na pracovní výkon, a v konečném důsledku nedostatkem času na cokoliv, zejména na děti.

Na venkově jsem vyrůstal. Byla to doba úžasného kutilství. Co si člověk nevyrobil nebo nepostavil sám, to neměl. Příroda byla tenkrát mnohem rozmanitější. Jen akorát společnost byla šílená. Neustálé strašení jadernou válkou, vyvěšování vlajek, průvody, každou chvíli přelety MIGů, tanky na silnicích. To už bych opravdu nechtěl zažít.

4 0
možnosti
Foto

Máme chalupu v Načeradci a je tam krásně. Přítel pracuje z domova, tak tam každý týden na pár dní jede, zatopí v kamnech, projde se po lese a je spokojenej. Člověk by tam i mohl bydlet. Jenže spousta lidí co tam žije pracuje v Praze, na venkově už není práce. Zrušili kravíny, obchůdky, všichni jezdí do nákupáků. Ta idilka vesnického života se už asi nevrátí :-/ A to strašení s jadernou válkou si moooc dobře pamatuju. Hrozně jsem se toho jako dítě bála, furt jsem sledovala, jestli se USA nepohádalo s Ruskem ;-D Díky za fajn komentářR^

3 0
možnosti
JK

Banány za 19,90 v regálu vždy u mně vyvolá vzpomínku na 17 korunové socialistické banány. Od tý doby sme si hodně pomohli. :-). Každá doba má něco do sebe. Někdy se mi zdá že názor tehdá byl svobodnější než dnes.R^.

4 0
možnosti
Foto

Tehdy 17 korun bylo teda hodně hodně, to bylo 17 nanuků a 11 Vitacitů ;-) Já jsem hroznej nostalgik, zvlášť teď:-/. Díky za palec :-)

1 0
možnosti
Foto

Je mi 63 a půl a hezky jste mi pohla srdíčkem. Jsem pražák a tak nákupy dvojkolákem znám jen z chaty na kopci mezi Zadní Třebaní (ano psáno krátce) a Řevnicemi. Odměnou mi býval nanuk. Vše jinak sedí. Život byl takový klidnější, měli jsme k sobě blíže. Auto jsme neměli, byli jsme ajznboňáci, ale z nádraží jsem pak od 15 jezdil na chatu na mopedu a i na ty nákupy co se mi vešly na řídítka. Můj táta neměl nikdy řidičák. Místní pomocníci VB Smorádek a Lívanec ho znali z hospody a byl jim někde. A když ho náhodou zastavili mladí policisté z Karlštejna, tak táta na ně spustil, nevidíš že jsem v monterkách ? to myslíš že to budu porád přehazovat ? No jezdil jen do obchodu a na pole. Hezký den.

5 0
možnosti
Foto

Pane Polívka moc děkuju za krásný komentář, taky si moc ráda počtu o tom, jak se v těch letech žilo jiným lidemR^:-)R^

1 0
možnosti
Foto

I12v48a43n 24M90a27r82e70k

4. 11. 2020 13:09

Ta "fronta na banány" mě vždy dostane;-D. . . . . Nesměl bych ale vidět nynější cenu jablek z tuzemska za 40-50 Kč/kg. ;-D;-(Rv

3 0
možnosti
PD

Nádherné a výstižné. Děkuji.

2 1
možnosti
IL

I25v55o 83L41y82č71k37a

4. 11. 2020 10:14

Velice hezké vzpomínání. Karma. Mj. taky za pěknou češtinu, ta je v současnosti vzácná. Jen jedna chybka: místo "aby jsme" patří "abychom" :-)

1 1
možnosti
Foto

Moc děkuji za pochvalu i za opravuV Těch chyb tam bude určitě víc, hlavně čárky, v těch jsem úplně mimo;-), ale fakt se snažím, několikrát kontroluji ... jenže k tomu bych potřebovala mojí sestru Ivetu, je to bývalá češtinářka :-)

1 0
možnosti
Foto

Kájo, čtu se zpožděním, o to víc děkuji za tento blog.R^V

1 0
možnosti
OH

Krásný článek! A dobře jste to napsala, je to tak. Také vzpomínám na léta svého mládí, na rodiče, na to, jak se tehdy žilo skromněji a jak se počítala každá koruna.

10 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,90
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!