Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Navštívil jsem a přečetl velmi rád. A souhlasím. A palce i za město, které je zmíněno. R^R^R^

3 1
možnosti
IN

Nádherná nostalgie, dojemné. Každý asi vzpomíná na rodiče a svoje mladá leta, možná si zážitky v paměti i přikrášluje. Důležité je, že vzpomíná s vděčností.

Myslím si, že málokdo by chtěl žít způsobem třeba svých prarodičů. Technický pokrok, technologie nás vedla možná ke zlenivění, nedá se však zastavit, a to je snad dobře.

4 0
možnosti
Foto

Mám to odžito a nastaveno nějak stejně, karmu dávám...mám své dětství vlastně staršně ráda, bylo stejné......jak to ale poctivě říct?...Možná jich - nás, nevím, abych nepůsobila nadutě, není moc, ale nejsou, Kájo, rozmazlení Všichni. Všichni ne...

Bohužel, Kájo, ti, co rozmazlení jsou, chytli možná i těžko kritizovatelnou výchovu rodičů. Co si po těch letech, kdy si museli zkrátka přiznávat natajno, že obraz vyhlašované rozvinuté socialistické společnosti má k poctivému obrazu slov skutečně daleko...ve věčných všimných kvůli kotletám a mandadrince pro děti, jinému a jinému - konečně pak chtěli ten pocit západu dopřát. Takže svým dětem holt dopřávali a dopřávají. A na nich roste generace další, co věci bere jako standard a nemožnost čehokoliv jako sociálmní potupu a pošlapání práv... těžko s tím co dělat. Mám - pochlubím se - báječný děti. Ze stravy mého syna, té jednoduché české, až nostalgicky obyčejné, by v hrobě štěstím pan páter Ferda nadskakoval. Jezme hlavně to, co je našim polím a zahradám odpradávna vlastní. Ale já jsem prostě divná:))) početla jsem si... nic zavřeného v neděli mi opravdu naprosto nevadí:)

14 0
možnosti
Foto

Radko ty jsi mě až dojala, faktV Díky za krásnej a dobrej komentář:-) Mám kolem sebe lidi, co mají všechno a chtějí víc - lepší cesty do zahraničí, lepší auto, lepší chalupu, furt něco. Já mám v jedna plus jedna skoro třicet let starou linku a ještě starší vafky a stejně jsem tu spokojená a nic mi neschází. A fakt jsem šťastná za to, že jsem takhle šťastná ;-D

2 0
možnosti
AF

A51l26e64š 75F81r17ý53b86a

3. 11. 2020 10:33

Jasně, banány.

0 4
možnosti
Foto

Úžasná nostalgie. A pro Vás karma.

8 0
možnosti

Kájo, napsala jsi to vzpomínání opět naprosto přesně. Níže to popsal trefně pan Klazar. Naprosto s ním souhlasím.

Ano, vzpomínám v této době víc než kdy jindy na ty, kteří už tu nejsou. A i přesto, že nebylo vždy všechno o.k., jsou to vzpomínky moc hezké.

Tobě díky, a opatruj se!

4 0
možnosti
Foto

Maruško děkujuV Ty se moc opatruj VVždycky mě tvůj komentář potěší a zahřeje, jak od mamky. Vždyť ty víš V

1 0
možnosti
MV

v tomhle stylu vzpominani jsi, Karlo, neprekonatelna

9 0
možnosti
PK

Promiňte, ale v mém případně rozhodně nemám problém s tím, že by bylo něco zavřeno nebo něco nemohl dělat.

Zásadní, a nepřekonatelný, problém mám s tím, že jsou zavřeny školy a zájmové kroužky, že mé děti jsou izolovány od svých vrstevníků a učeny na dálku. To je něco, co je velmi poznamená společensky (a výuka na dálku naši prvňačku i v dovednosti a adaptaci na systém). To je opatření, které by se v žádném případě na dětech provozovat nemělo! Z toho jsem velmi deprimovaný.

A v druhé řadě z toho, co ta hromada často neopodstatněných opatření (většina jsou jen hokus pokus) provede s ekonomikou a společností, co vše zdědí naše děti a horko těžko budou dávat do pořádku. ;-€

10 3
možnosti
MB

M13i96l37a47n 19B61í33l28e12k

3. 11. 2020 11:21

"děti jsou izolovány od svých vrstevníků a učeny na dálku. To je něco, co je velmi poznamená společensky..."

Já bych to neviděl tak černě. Nakonec taky se stačí podívat do minulosti, kdy děti z nějakých horských samot v zimě (nebo v době sezónních prací) přerušily kontakt s vrstevníky na dlouhý čas...A dnes, v době internetu - nemyslím, že by to zanechalo na vývoji nějakou výraznější stopu:-)

3 0
možnosti
MP

Tak ja nevim, ale vzdycky mi tahle "za naseho mladi bylo tohle normalni" argumentace prisla docela divna. Kdyz takhle pujdete do minulosti dostatecne daleko, dojdete k tomu, ze ta dnesni spolecnost je neskutecne zhyckana, kdyz nejsou zase tak davne doby, kdy byl clovek o hladu i nekolik dni, kdyz se lov nedaril, a kdy relativne neskodne zraneni mohlo znamenat velkou pravdepodobnost smrti.

10 3
možnosti
Foto

Já mluvím o době, co jsem zažila a lidi to májí rádi stejně jako já, tak proč nevzomínat a nevykouzlit pár úsměvů? :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!