Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc pěkné a ty dva poslední odstavce krásné!

2 0
možnosti
MK

Řekl bych, že jsme se uměli radovat i z toho mála co jsme dostali a když jsme chtéli něco víc, tak jsme si na to šli vydělat. O to byla radost větší.

18 0
možnosti
PB

P78e22t25r 77B68u73r39i17a58n

3. 11. 2020 15:47

Popsala jste to poměrně věrně (fronty se nestály jen na banány, to byla podružnost, ale téměř na všechno).

Jen z těch otevřených obchoďáků má dnes pořád někdo neskutečný mindrák. Jistí jedinci jsou totiž frustrovaní z toho, že kdesi kilometr od nich je v neděli otevřený nákupák plný spokojených lidí. A tak brojí za to, aby někdo zavřel něco, co oni nevyužívají a lidi, které oni ani neznají, si nemohli jít nakoupit v době, kdy tam flustráti beztak nechodí.

6 5
možnosti
Foto

Tak co vím, prodavačky by byly taky radši, kdyby bylo v neděli zavřeno.

2 0
možnosti

Já si na současný luxus nestezuji, jen si ho užívám.

3 0
možnosti
MK

,,,,výborně popsáno,díky...

3 0
možnosti
Foto

Já si ten luxus dneska neskutečně užívám. Mám pocit, a to i v tuhle chvíli, jako bych žila ve futuristickém románu. V budoucnosti. Něco se nesplnilo. Ale něco bohatě.

8 0
možnosti
PV

Ano máte úplnou pravdu. Nemyslím jen Češi ale celé lidstvo je nejen rozmazlené ale přímo rozhamtané. Nějak nám uteklo, že naši dědečkové a babičky se narodili v době hospodářské krize, přežili světovou válku, nástup komunismu, padesátá léta, osmašedesátý, normalizaci a reálný socialismus, naši rodiče totéž bez krize a světové války, dnešní padesátníci ten reálný socialismus. Sice si doma všichni zanadávali ale žít a přežít se muselo, To byly opravdové problémy a starosti. Dneska zavřou v neděli obchody a div z toho není revoluce, někteří propadají depresím a tak podobně. Copak žijeme fakt jen kvůli tomu abychom nakupovali věci které až tak nutně nepotřebujeme? V horším případě ještě za peníze které nemáme.

25 0
možnosti
PB

P45e63t28r 29B13u90r67i22a90n

3. 11. 2020 15:41

Mně to teda neuteklo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!