Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Milá Kájinko, mockrásně napsané.... také my jezdívaly na pár dnů o prázdninách k TETĚ..Vlastně se jednalo o pratetu, co jsme jí jinak neříkaly než teta Irča, staršísestra moji babičky. Oni bydleli kousek za Teplicemi a tak dnešní hodinovácesta nám trvala i tři... Taťka, automechanik si tenkrát opravil starší ŠkoduOctávii, dnes bych do ní hrdě nastoupila, JEDNÁ SE  PŘECE O OKTÁVKOU,  ale tenkrát jsem se za ní strašně styděla!!  STARÝ hodně starý typ, ..... ale zas to byl velký vůz a když byla potřeba, tak senás tam nasoukalooo.. no spousta :)....  :-):-):-)

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Zuzko :-) To byly časy co R^;-) Dneska už se příbuzní ani nenavštěvujou :-/

0 0
možnosti
VM

Ja osobně  budui  asi  o ječdnu   generaci  starsio.  Tyden  straveny u dedešcka by mel pro mne neskonale kouzlo. Nikam jsme  nemo..

    Budte  rada zýe mate takove vzpomiínky     Muselijsme  2 x tydně  chodsit po polich  hledat  mandelinku/ prisla na nas metla nova, mandelinka  bramborova/.  Na prazdniny k dědeckobi to jasi neslo

0 0
možnosti
VM

Onotakove prazdniny   stravene u pribuznych měly sve  kouzlo. Pokud pracujete v psychiatrckem zarizeni, Vysi praci n zdar..

0 0
možnosti
Foto

Už nepracuji, už jsem deset let v Itálii, ale ta práce byla opravdu naplnující.

0 0
možnosti

Kájenko, díky Vašim blogům se často vracím do svého dětství, fajn vyprávění ;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Fajn vzpomínky, Kájo:-)

Já jezdila zase k prababičce a pratetě na Slovensko (do Fiľakova a Konrádovců, což bylo skoro Maďarsko a večerníček tam byl jen v maďarštině:-)) Anebo do Teplic a do Všeboře u Chebu...:-) Ale tam se mi jako dítěti moc nelíbilo, protože teta neměla děti, byla přísná a zamykala přede mnou obývák, abych nerozbila ty vystavené "pičurinky"...znáš to-skleněné nebo porcelánové sošky apod...;-) Ani jejich pes mě neměl moc rád, jednou mě, mrcha, pokousala na ruce:-)

1 0
možnosti
Foto

Jo a ještě bych zapomněla na pratetu z Řevnic, která bydlela hned u nádraží, měla WC na chodbě a koupelnu vůbec:-) Já trávila celé dny u šraněk (a sledovala vlaky,počítala vagony apod..),anebo se koupala v Berounce o kousek níže. Bylo tam mělko a samý kámen. Taky se mi tam líbilo,ale teta byla už hodně stará a tak naposledy v jedenácti letech a konec:-)

1 0
možnosti
MS

Obchodní dům Breda se dnes regulérně jmenuje Breda a uvnitř byste ho nepoznala. Ten noční autobus Opava-Praha a Praha-Opava jsme hojně využivali na jednodenní služební cesty. V 9 ráno byl člověk v Praze, do odpoledne vyřídil služební povinnosti a pak až do odjezdu nočního autobusu vymetal vyhlášené hospody. Cestu zpět pak v pohodě prospal. :-)

2 0
možnosti
Foto

No jo, ale to uz neni ten Breda, to je prý někde místo pivovaru a ne u horního náměstí, psala mi to nějaká holčina ve skupině na Fb. Ten origoš Breda fungoval do roku 2012, já tam ještě před 15 lety byla, mám i fotky heč ;-) Byla tam i Sannynka, prdelka. Mrkněte http://kajasimonovska.blogspot.it/

To jsem ráda, že mi někdo potvrdil ten bus. A ty zastávky mím dobře?

0 0
možnosti

Heleďte, nejmenovala se babička Kubánková? Pamatuju si z dětství, že v tom domě bydlel jistý pan Kubánek.

1 0
možnosti
TN

Kubánková byla za svobodná moje babička. Z Hradce. :-)

1 0
možnosti

Jelikož jsem jako doma v domě na Bartoníčkové 2, můžu Vám současného majitele domu na osmičce lehce zjistit. ;-)

1 0
možnosti
Foto

:-) Vy se máte, kousek od Sovího hrádku a v krásné zóně R^ Díky za nabídku, ale babička to pak nechala nějakému příbuznému, ona nebyla naše vlastní a ten to nejspíš prodal. Ovšem plot a předek mi přijde stále stejný, jen babička tam mívala jahody. Do zahrady mě google earth nepustil ;-D

0 0
možnosti
Foto

To je v dupě, taky fajny popis Opavy osumdesatych roku... R^

1 0
možnosti
Foto

;-D a to počítač určitě neovládá, a tak ti to nesmázne ;-D Díky moc Ládiku R^ Tvé blogy mi občas dětství u tety Jany připomenou R^ ovšem jindy bych na ně potřebovala překladač ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,90
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!