Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PU

P58e14t72r 21U46h86e11r

3. 8. 2015 10:23

Super vzpomínky R^

1 0
možnosti
TN

Nádherný návrat o 30 - 35 let zpět.

Děkuje +/- vrstevník, původně Opavák.

1 0
možnosti
Foto

Jééé :-):-):-) To mám radost, že jsem narazila na Opaváka R^ Třeba jsme se někdy míjeli u Vodníka ;-)

0 0
možnosti
MK

No k tomu cestování. No na sever Italie (do Alp) to děláme minimálně 6 hod, spíš tak 7-8 hod. s rauchpauzama a směr Řím, resp. Viterbo, to odhaduji tak 3-4 hod. Když jsme jeli k naším známým do SanMarina, tak jsme z Benátek vyrazili krátce po 20.00 a u nich i s menším bloudění po SM něco po jedné ráno. Byla dobrá "scéna": Ještě nebyly GPS a my měli orienťák Supermercato Standa. No a když jsme asi o půl jedné v noci se našli partičku dobře bavících se místních lidí a ptali jsme se jich na supermercáto, tak jsme dostali odpověď, že maj zavřeno. Teprve, když jsme jim vysvětlili, že kousek od něj mají baráček naši známí a vypili skleničku vína, tak nám ukázali cestu;-D. Taky se divím, že na Moravu jste jezdili busem, ta cesta byla rozhodně kratší než (dnes) do Italie. Většina z nás jezdila na delší štreky jezdila zásadně vlakem, bylo jak rychlejší, tak rozhodně lacinější (pokud jste teda neměli busovou režijku:-)). Navíc vlaky jezdily často, byly sice plné, ale šlo si koupit místenku. Ani si nevzpomínám, že by autobusy jezdily tak dlouho štreku. Z tehdejších dálkovek autobusů si pamatuji z Prahy  pouze Maríánky - Cheb, KV. HK - Náchod, ČB - ČK. Možná, že byly další, ale skleróza je skleróza  :-P

1 0
možnosti
TN

Pro pořádek, Opava je centrem českého Slezska. Jako dítě, obyvatel Severomoravského kraje, jsem byl nějaký čas zmatený, když člověk jedoucí z Opavy na jih říkal, že jede na Moravu. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!