Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kájo, parádní blog, moc zdravím celou posádku;-)R^

2 0
možnosti
Foto

Dííííky Jíťo :-) Já moc zdravím Tebe, na Fb mám fotky z té akce i s posádkou ;-);-D

1 0
možnosti
TT

Zdravím Karlo, už hodně dlouho jsem sem nic nenapsal, ale tohle téma překonává mojí lenivost. Takže technická k závažné věci: bolení hlavy po pijatice má svoje jasné biochemické příčiny. Když člověk pije víno, při vší úctě k tomu, jak je zdravé, do sebe nalije také značně množství alkoholu - etanolu. Ten je fajn, tedy pokud na něm pak není člověk závislý. Ovšem od určité koncentrace v těle, tedy konkrétně v krvi, už ho čistička lidského těla, játra, rozkládá, protože zase až tak zdravá tato sloučenina není. No jo, ale játra přednostně rozkládají cukry v krvi, pokud se tam některé nacházejí, tudíž jejich výkonnost nestačí rozložit etanol dokonale a z části se stane metanol, který už je vyloženě jedovatý. I to je jeden z důvodů, proč my Moraváci pijeme suchá vína - sladší ochutnáme, ale nezůstaneme u nich. Tož tak.

8 0
možnosti
Foto

Dobrý večer Tomáši, děkuji za fajn komentář, já piju po těch letech v Itálii taky výhradně suchá vína, tam jiná nemají. A těm pánům ze zahrádkářského srazu, kde se víno koštovalo na lístečky (nej místo na košt) jsem říkala - jen to nejsušší. Koukali na mne teda zvláštně, třeba se to na Moravě říká jinak, já tam byla na vinobraní prvně. Ale na Moravě mě po lahvince a kousek hlava druhý den vůbec nebolela a vypít lahvinku v Praze, i třeba z Bzence, tak to chce určitě Brufen ;-)

0 0
možnosti
Foto

:-) Teda Kájo - zajásala jsem, že po nějakých těch zkouškách na plavidlo toužím dlouho... Ale nevím... ;-D Vítej na souši!

2 0
možnosti
Foto

Míšo mně furt lámal Michal se ségrou a švagrem na týden na moře ... já věděla, proč jsem nikdy nejela ;-D Tam sice nejsou komory a je tam všude dost místa, ale představa bouřky nebo nějaké poruchy na moři ... nejlepší je pevná zem ;-) Měj se fajnově kočkoV

2 0
možnosti
Foto

Loď je sice romantika, ale já si ji odpustím:-)R^

2 0
možnosti
Foto

Jižní Morava je krásná.:-)

Tobě karma, že jsi to na lodi dala.;-DR^

3 0
možnosti
Foto

Je, ale na souši ;-) Díky za karmu, za tohle si jí fakt zasloužím ;-D;-)

1 0
možnosti
Foto

Baťák na kole je bez problémů:-)

3 0
možnosti
MB

pokud nefouká silně proti :)

1 0
možnosti
ŠM

ahoj Čokoládo :-D ....díky za super popis, už vím, kam taky nepojedu..tedy pojedu,ale ne lodí :-D

1 0
možnosti
Foto

;-D Šárko nebylas taky v tom sklípku? ;-D Já si toho moc nepamatuju ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!