Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BN

Zrovna jsem vyslechla u Xavera Veselého krásný rozhovor s panem Kurasem, kde mimo jiné říká, že šaty mají vliv na naše chování. Možná, by to současné době prospělo, kdyby ženy opět nosily sukně, blůzy a rukavičky a pánové klobouky :-)

4 1
možnosti
DP

Podle meho mineni i zeny v kalhotach mohou mit svoji eleganci, ovsem zeny ktere se s potizemi "narvou" do svych leginu, ktere pak nosi mimo kalhot, maji od elegance daleko na svetelne roky. Samozrejme i panove ted proti eleganci casto prilis hresi.

1 0
možnosti
DP

Moje mama zase v padesatych a v prvni polovine sedsatych let (tedy dokud jsem v CSSR zil) narikala, jak byly zeny za prvni republiky elegantni a jak se v padesaytch a zacatkem sedesatych let ta elegance "ztratila". Tak je to mozna generacni problem a zmena mody - dnes jsou roztrhane dziny znakem "spickove" mody mladych.8-o Ale faktem je, jak si sam pamatuji, ze koncem padesatych let panovala teplakova moda a kdyz se prislo na navstevu i do "lepsi" rodiny, tak jan pani tak pan manzel a i deti vsechno v teplacich, tehdy jeste navic dost neforemnych, pripominajici bachrate kalhoty tureckych venkovanek.

0 0
možnosti

To záleželo na společenské vrstvě. Nedovedu si přestavit svoje rodiče a příbuzné v teplácích, ani v šusťácích či podobných hitech padesátých a šedesátých let.

V dnešní době máme zase dobu "bundovou", takže při pohledu do zimních ulic našich obcí se zdá, že celý národ propadl lyžařskému sportu a vyráží na hory. Bundy od dob Havlových nosí státní představitelé na kladení věnců nejen na Vítkov a do Lán, a nejhorší na tom je, že už to snad nikomu nepřipadá hnusné.

Dámské oblečení : v létě pumpky pod kolena a k nim tričko s dírou na hlavu , v zimé džíny s dírami narvané do kozaček (jako kdyby dotyčná právě chtěla sedlat) a k tomu bunda. O většinovém pánském oblečení škoda slov.

1 0
možnosti
JK

Vážená autorko, to se mi nezdálo, to vím velmi dobře, jak elegantně chodily ženy, natož dámy, oblečené dříve. Také už jsem o tom několikrát psal, naposled v příspěvku „O oblékání za zločinné komunistické diktatury“ dne 7.2.2018. Pište dál.

2 0
možnosti
JM

J83a83n 24M60a54r87e81k

25. 1. 2021 16:20

Tak už se pane Komárek konečně smiřte s tím, že už ten bolševický ráj zmizel.

0 1
možnosti
BM

Tak určitě jsme dříve nepotkávali dívky a mladé ženy v rozedraných kalhotech jako nyní.

2 0
možnosti
AK

Málokterá žena byla v 80. letech elegantní. Vidíte je optikou malého dítěte, samozřejmě je fakt, že se mnohem víc nosily sukně a šaty než dnes, ale to je asi tak všechno. Jen si vzpomeňte na Helenu Růžičkovu v Slunce, seno, jahody... s její trvalou a dederonovou zástěrou. Nebo se mrkněte na ty kreace divaček v Televarieté. Hezké oblečení se prakticky nedalo koupit, kdo uměl šít byl za vodou, ale moje máma neuměla a každý "model" od švadleny nosila 15 let. Sama jsem v dětství všechno dědila po bráchovi, a pamatuju si, jaký byl zázrak, dostat první hezký hadřík od Vietnamců.

18 6
možnosti
KL

to neni pravda.. Spousta zen i tenkrat chodila na kosmetiku + nevalnou, ale sali Femina byl plny porad.

1 0
možnosti
DV

D68a73v95i37d 37V44l62k

25. 1. 2021 9:24

Sice jsi zase " nesnesitelně" nostalgická;-D;-D, ale jako obvykle moc milý a hezký blog. Díky ,že si tady člověk může přečíst taky něco milého od srdce Kájo:-)R^

2 0
možnosti
Foto

;-D díky;-D A bude to horší, jdu do přechodu, to budu cíťa ;-D

1 0
možnosti
Foto

R^V Parádní článek. Ty šatové zástěry, ty byly bezvadné i pro mladé ženy. Hezky ušité, pohodlné a dokonce i sexy. Měla jsem dvě takové mini. Po revoluci byly vystřídány maxi tričky, ta už ale nebyla tak slušivá jako zástěrky.

1 0
možnosti
Foto

Děkuju Jarmilko :-) No třeba film Holky z porcelánu, jak těm to v zástěrkách seklo;-)R^

1 0
možnosti
KL

Skoro rok me zna spoustu kolegyn/ kolegu jen v bilych hadrech. A s respiratorem.Kdyz se nahodou potkame mimo praci, znejistime...je to ona/on? Ale fakt je ten, kdyz jsem se divala na Snatky z rozumu, neco nam chybi. Drive jsem nesla ani se smetim neupravena. Nedavno minulou dobu jsem se i prestala licit...ale..uz je to zpet, z rousky jsou videt oci a ty musi byt a hlavne jsou to nejvic. Na druhou stranu, usetrim na rtenkach.. Pisete fajn.

1 0
možnosti
Foto

Tak to já řasy a obočí musím, jinak se mě lidi lekaj;-D, ale jinému líčení také moc nedám. Občas rudou rtěnku, ta udělá hodně, ale teď s respirátorem .... ;-) Jenže elegantní dámou být neumím ani s rudou pusou :-/

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Káji, jsme asi spolu nějak blogově:-)či jinak propojené - obě píšem během pár minut o eleganci starších žen, ty vlastně krásný retro... Díky ti za ně, vrátila jsem se zpátky do sedmdesátejch let, kdy ženská v kalhotech byla ultramoderní a téměř k nevidění. Doufám, že se máš fajn a tvůj život je nádhernej, láskyplnej a čokoládovej! V

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Marti, no vidíš, to je přenos myšlenek ;-D Já se mám skvěle kočko, furt klepu na dřevo (takže na mé čelo), abych to nezakřikla. Práce mě strašně baví, takže mi ani neva, že dělám deset hodin denně. Míša zlatej kluk, takže jen ten kovid už by mohl mizet;-) Ty se máš doufám taky parádně. A je super, že zase píšeš blogy V

1 0
možnosti
Foto

Krásné vzpomínání, které evokuje i mé vzpomínky, společné, jako Vašeho partnera na Letnou. Mluvíte mi z duše a také si říkám, jak to ty naše mámy a ženy vůbec stíhaly? Karma R^

3 0
možnosti
Foto

Letenská šlechta pan Plamínek jo? Třeba se znáte s Michaelem, zeptám se:-) No já vůbec nechápu, jak to stíhaly. Práce, nákupy v pěti obchodech, né jak dnes v jednom. Nebyla myčka, občas ani pračka, fakt nechápu a smekám před nimaR^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!