Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Wow, to bylo komentářů, děkuju Vám všemV Snad jsem odpověděla na všechny, jak tam skáčou ty reklamy a posouvá se to nahoru a dolů, tak už mám tik ;-D Příští blog bude o pánech ;-D

1 0
možnosti
JM

Myslím, že téma „muži + elegance“ teď, ani za socialismu, nebude tak atraktivní, jako elegance žen. Jsme v Čechách, ne v Itálii. Možná téma „muži + kutilství“, nebo stavařství / chatařství, to se v české kotlině dlouhodobě cení a lze srovnávat dřív a teď. Ale elegance u mužů nezajímá snad ani ženy. Manželka víc ocení, když spravím plot, než když si koupím boty. Mám dva známé, gaye a myslím, že elegance mužů, nějak zvlášť nezajímá ani je. Ale nechci paušalizovat.

Hodně štěstí. :-)

1 0
možnosti
JM

80' léta: Učitelky v plášti a na hlavě fialovej kaktus, nebo beránka. Prodavačky 40+ to samé. Matka v béžovým kombiné, béžových punčocháčích, v béžovým ... všem. V podpaží (ani jinde) se neholila žádná, to by byla sprosťárna.

Ženy 50+ chodily zpravidla v černém. Jako by se těšily do hrobu. Ale vyprávělo se, že v Americe se chodí na pláž koupat a opalovat ... podržte se, i ženy nad 60. Hrůza. :-)

2 3
možnosti
PC

Moje maminka (je už bohužel 15 let po smrti V) chodila VŽDY, až do vysokého věku, velmi elegantně oblečená a upravená.R^

Myslím, že to tedy není tak moc o konkrétní době, ale o vkusu dotyčného člověka.

Co ale musím dodat, je, že jsem před r. 1989 neviděl, aby na ulici ženy kouřily nebo chodily v různě potištěných teplákách a rozjetých botaskách, jak je tomu dnes. Takové osoby nemohu ani vnímat jako ženy, jelikož v sobě opravdu nic ženského nemají.

Muži jsou na tom podobně - jen výjimečně venku potkávám elegantně oblečeného, upraveného muže - ale u těch je mi to logicky docela jedno.

3 0
možnosti
Foto

Tak to já jsem teda bez vkusu ;-D Neumím se do šatů oblénout, i když by se mi to moc líbilo, ale neumím si je nějak ani koupit. Moje sestra je v tomhle po mamce, ta nevyjde neupravená ani s košem :-) Ale je pravda, že si stále hledím sladění věcí, čistých bot a toho, abych neměla nic vytahané nebo ošoupané ;-)

1 0
možnosti
JM

J65a54n 77M28a63r49e79k

25. 1. 2021 16:18

Jelikož nežiji Čechách už skoro 53 lt, nemohu posoudit eleganci žen v letech osmdesátých. Jsem už dědek přes osmdesát a tak pamatuju leta čtyřicátá. Bydlel jsem na malé vesničce na Dobříšsku a pokaždé když se šlo do Mníšku za nějakou záležitostí se moje máti "Vyfikla" nosila krásné šaty či kostým (ještě z doby předválečné) a elegantní klobouček. Na rukách lehké rukavice sahající do půli lokte..i v létě. Já, malý špunt hezké kalhorky a punčochy srolované pod kolena. Pak přišla léta padesátá, a to už jsme bydleli v Praze. To už nastával ráj na naší krásné zemi importovaný naším zachráncem CCCP. Ženy i v Praze nosily šátky na "bábušku", a na nohou měly bud "meltonky" a nebo tatranky a dokonce t.zv. "Šedý mor" Muži měli radiovky na hlavě, hubertusy nebo montgomeráky a tatranky na nohou.. Mladíci (moje generace) "sáčko do flašky", roury a načesané Emany či kohouty a nebo havly (paní Dagmar mi jiste promine), na nohou nablejskané "madary" s dvojitou podrážkoua na hlavě kloboučky od Karáska (Ne toho Sváti) dle hesla..."Chceš li míti syna páska, kup mu klobrc od Karáska"

Dnes společně s paní autorkou žasnu. Totální úpadek i zde v Kanadě. Ženy nosí ty přiblblé kšiltovky s tou štelovací páskou vzadu a skrz tu díru si prostrčí chumáč neučesaných vlasů. Na nohách takové trikotové kalhoty, s nohavicemi sahajícími do půli lýtek, a na těle bundu, z pod které jí čouhá takový nějaký podolek košile. Jo, časy se mění a elegance....rozdrbané džínsy...dle hesla "čím hůř vapadáš, tím líp vypadáš"

7 0
možnosti
Foto

Krááásně jste to napsal pane Marek, děkuji:-) Jen těm slovům - názvům vůbec nerozumím. To je asi stejné, jako když na dnešní mládež použiju názvy ze socíku. Ale určitě si u vašeho komentáře hezky počtou mnohé starší dámyR^ Ty džíny s dírama, hrůza, ale je to móda a mládež si v tom připadá sexy;-)

0 0
možnosti
MP

Nevim, nevim, ale zavzpomínám na dobu svého dětství, tak v ní moc elegance nevidím. Drtivá většina lidí se obléká a oblékala hlavně pohodlně tehdy i dnes. Co jsou dnes tepláky a tričko, bývala dříve propínací šatovka. Ta ale ke korpulentním dámám bývala o fous milosrdnější než dnešní všudypřítomné legíny, to uznávám. Ale většina lidí se prostě elegantně obléknout neumí, nebo je na to líná v každé době.

1 1
možnosti
Foto

To já paní Planá vídala opravdu hezky oblečené ženy, moje mamka i její kamarádka Dana chodily do šití, měly krásné sukně i halenky a moje babička kostýmky, co jí mamka ušila. Šatovku používala jen doma na oblečení, aby se neušpinila a pak nosila ty kaliopky, když to začlo. Ale vždycky načesaná:-)

1 0
možnosti
MI

Jo, miluju ŽENY, které se dokáží i při ranní cestě do práce OHÁKNOUT tak, že mi to bere dech... Jednu takovou často vídám, ale bohužel mi nikdy nevěnovala ani pohled :-)...

2 0
možnosti
MV

v cinzaku, kde jsem vyrustal, Karlo, to bylo casto i jinak - ne zrovna elegantne, jak vzpominas ty, ale zato zabavne

tech sousedek s natackama na hlave, tech chlapu v teplakach a bilejch tilkach. domaci ubory - jo, pamatuju - plandavy kalhoty, LESKLY casto a k nim "hacafrak" - jak babicka pojmenovavala horni cast techto munduru...

ale, pravda, pokazdy rtenka - i k natackam

nejvetsi radost mi z tvyho vzpominkovyho blogu udelalo to, ze se z domu, kde jsi vyrustala, stane duchodak! to je fakt moc krasny!!!

2 0
možnosti
Foto

;-D tak činžák byl asi jinej, než ,,vesnice." V Itálii taky v malé vesnici chodí lidé načinčaný a ve značkovém a ve velkém italském městě v teplákách i do kina;-) Asi když se tak nějak všichni znají.... :-)

1 0
možnosti
IK

Moje maminka v sedmdesátkách, zubní sestra, každý den čistý límeček (byly na knoflíčky), každé pondělí nový do tuha naškrobený čepec, vždy silonky se švem a vysoké podpatky, nalíčená, načesaná, dáma každým coulem. Celý život se mi zdá, že silně zaostávám, ač se velmi snažím ;-(.

3 0
možnosti
Foto

Krásné, úplně ji vidím. Přesně takhle si pamatuji sestřičky, elegantní, krásné. Dnes (když pominu tuhle dobu) jsou to crocsky, pantofle, kalhoty a green .... pohodlnost, celé já ;-)

0 0
možnosti
Foto

Já taky... Džíny :-/ a pohodlné boty. Doma naboso a v obrovské košili ;-D

Nosila bych šaty, ale jsem žena v domácnosti se Zdenickou, kocourem a psem = úklid od rána do večera ;-) Šaty, sukně apod na venčení psa nenosím ani podpatky se moc nehodí. :-/

Moje nemocné nožičky podpatky dlouho nenesou... :-/ achjo a taaaak bych se chtěla líbit ;-D

Miluju staré filmy, kde ženy chodí opravdu oblékane jako ženy. V téhle době se všichni rádi prolínají, tohle je volnost, ale.... je to taky velká škoda.

Díky za pěkné psaní, kočko

2 0
možnosti
Foto

Bohunko mám to jako ty, tááák bych se chtěla líbit:-) Ale pohodlnost je silnější ;-) Potřebovala bych jít do takové té proměny a říct jim, že miluju účesy a šaty a nejlépe šedesátá léta. Díky za komentář BohuV

0 0
možnosti
Foto

Před 40 lety byly ovšem samotné ženy mnohem krásnější! Což soudím dle našich maturitních srazů. Letos se tam budu bát jít.

Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka ...

:-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!