Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak jste psala o tom Bolkovi a Lolkovi, tak to se kdysi stalo, že když jsme dostávali občanky, tak jsme s kamarádama chtěli hned jít na film "od 15-ti". Bylo odpoledne a my chtěli jít na nějakou pěknou čuňárnu, nebo na nějakou drsárnu. Obojí sliboval film Hlubina. Byly tam vidět nahatý prsa hlavní představitelky a navíc to bylo fakt dost drsný, páč tam v moři muréna jednoho černocha chytla za hlavu a vtáhla si ho do svý sluje. A hlavně, bylo do 15-ti let nepřístupný!!! Tak jsem si koupili lístky a slintali nad plakátem na dveřích kina. Už uvaděčka na nás tak divně koukala, ale vůbec nechtěla vidět naše občanky, ještě mokré z tiskárny, i když jsme je provokativně drželi připravené v rukách. To bylo zklamání č.1. Zklamání č. 2 se dostavilo, když jsme si sedli a najednou jsme si uvědomili, že jsou kolem nás samé malé děti, sem-tam s rodičem. To bylo fakt dost divný, děti a Hlubina...?! Jó, Hlubina, setmělo se a začal hodinový film pro děti, Bolek a Lolek. Tak to jsme opravdu na svém prvním nepřístupném filmu nečekali...:-)

3 0
možnosti
Foto

;-DTak to asi dost nas.... koukat hodinu na Bolka a Lolka ;-D;-DTo jste si spletli hodinu?

0 0
možnosti
Foto

I43v68a47n 10M34a47r88e75k

4. 10. 2018 12:20

"Fialky" to byla paráda. Pendreky též. Kačení mýdlo mělo trochu zvláštní chuť ale dalo se. Ještě se v cukrárnách prodávaly (na váhu) nějaké kostky, které měly rosolovitou konzistenci a aby se mezi sebou nelepily byly obaleny tuším ve škrobu? jejich chuť byla velmi zvláštní a nedala se k ničemu přirovnat. Ví někdo z Vás o nich něco? 8-o. . . . . . . . . . . .Zřejmě to byly předchůdci amarounů ? 8-o

2 0
možnosti
MS

To bylo ovocné želé. Dnes si to můžete vyrobit doma z koupené želatiny. Z té doby si pamatuju ještě cukrkandl, což byly velké hnědé krystaly zkaramelizovaného cukru na šňůrce.

1 0
možnosti
VH

Jen pro zajímavost:" Kačku na žvejkačku" jsme znali již na začátku 50. let. A to se tehdy tady žádná neprodávala (ani Pedro ne).

Taky se zpívalo "Za tu písničku dejte pět kaček, my si koupíme bednu žvejkaček". (Teprve mnohem později jsem zjistil, že to byla dětská verze, ta původní byla "bednu olaček /= Olla gum/.)

1 0
možnosti
Foto

No vidíte, tak to jsem si myslela blbě :-) Děkuju za komentář i za info. Je to zajímavý.

0 0
možnosti
JS

Moje Pedro jednou skončilo v mojí ofině, když jsem se opřela o dlaň, ve které byla nenápadně schovaná rozžvýkaná hmota... Byla jsem rázem bez ofiny - museli mi ji ustřihnout těsně u hlavy... Už si ani nepamatuju, jak moc dávno to je. Asi 34 let :)))

1 0
možnosti
Foto

;-Dto jste byla asi moc pěkná ;-DJá měla jednou ofinu taky kraťounkou a ty školní fotky, hrůza ;-D

1 0
možnosti
VF

K nám chodilo hodně "kamarádů". Všech pět schodů do domu bylo obsazených. Čekali, až přinesu z tatínkova obchodu kačení mydla, česky řečeno mejdlíčka. Tatínek zavelel stop a zůstaly jen opravdové kamarádky.

První žvýkačku v naší třídě ještě před Pedrem měl spolužák od tetičky z Ameriky. Nesobecky se o rozžvýkanou rozdělil - natáhl ji z pusy co nejdál a hygienicky řezal nožem na kousky.

1 0
možnosti
Foto

;-DFuuuj ;-DAle byl to zas frajer, že se podělilR^Mejdlíčka já nepamatuju, jen fialky, ale o těch mejdlíčkách mi lidi hodně pod blogy píšou.

0 0
možnosti
Foto

Někdo si (když nebylo kam jinam a musel) nalepil rozžvýkanou žvýkačku za ucho. :-)

2 0
možnosti
PD

dovolím si mírně rozporovat...kino za korunu v 80. letech už asi jen někde na periferii

1 0
možnosti
Foto

Ano, Hlubočepy byla periferie, bus tam jezdil jednou za půl hodiny, o víkendu za hodinu. A v tom centru to lízání plátna za korunu, to byla Michaelova maminka v šedesátých letech ne já :-)

0 0
možnosti
Foto

I59v30a84n 53M20a98r74e73k

4. 10. 2018 9:22

U nás bylo (a stále ještě je) údajně nejkrásnější letní kino na Moravě.

Někdy v šedesátých létech se v něm promítal tuším dvoudílný film "Svět v noci" s přísným zákazem vstupu mládeži.

Protože se promítal o prázdninách, "zaujali jsme místo" na vedle stojícím obrovitém smrku a celý film jsme v pohodě nerušeně shlédli sedíc vedle sebe na větvi jako hřadující slepice. Pod námi se ploužil s tříválcovou baterkou hlídač, který kontroloval, jestli se nesnaží někdo vniknout do areálu letního kina přes plot. Posvítit si ale nad sebe ho naštěstí nenapadlo.

Čas uběhl a dnes letní kino stále funguje a světe div se už druhý rok zadara ! V létě se mimo jiných promítal film "Tátova Volha" , který shlédlo hodně přes tisíc diváků. . . . . . . . . Žiji v hezkém , krásném městě. R^ V

2 0
možnosti
Foto

Ivane já byla s Michaelem v tom letňáku právě na filmu Tátova Volha :-) ... moc se nám to líbilo, ale lístek stál myslím šedesát nebo devadesát? Už nevím. Divné je, že vím, kolik stál před pětatřiceti lety ;-D A v jakém městě to žijete? Na Moravě jsme byli letos na dovolené R^

0 0
možnosti
SB

Za 2 Kčs byla 4 eskyma. Moc pěkně napsáno a opravdu ze života, což jen mohu potvrdit.

3 0
možnosti
Foto

I29v81a77n 17M84a52r48e73k

4. 10. 2018 9:24

Naši mi dával na svačinu do školy 3kčs. Za to jsem si o velké koupil 6 eskym, ale měl jsem vždy co dělat, abych je o přestávce zvládl sníst, a hlavně aby se mi ty poslední neroztekly. R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!