Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

R^Tak proto jsou v Itálii supermarkety skoro prázdné a pro člověka je to balzám na duši tam zajít!:) Když si dávám Mortadellu (due cento grammi) tak u toho tančí, jak dává každý plátek zvlášť a pak ještě po mém dutém "gracie" uplně zazpívá "prego!" A naše média furt tvrdí, že je Itálie v krizi. Ať se nejdřív obrátí do této skladovny cizích firem, než začnou psát o Itálii, ať se tam jedou nejdřív púodívat! Jak že se ten krámek jmenuje - Malá Itálie? Jdu tam, hned jak budu moct:) No jo, vlastně reklama, tak

drtajs.roman@seznam.cz

3 0
možnosti
Foto

;-Dnejmenuje se malá Itálie, tomu tak říkám jen já. Jméno jsem napsat nemohla no ;-) Ale taky tu dávám plátek po plátku a krájím to před lidma ... a jak ta mortadela voníííííí:-)

1 0
možnosti

Kájo, napsala jsi hezky o nehezkých věcech - s tím jídlem máš stopro pravdu.

Ty sladkosti nestojí za nic od doby, kdy je převzala zahraniční firma. Mám štěstí, že mi sladké nechutná. A kdyby náhodou, tak čokoládu kupuji na netu - italskou. Rajčata taky:-)) Torrente.

A víno taky:-)) Můžeš napsat ulici, kde ten krámek je?

Dík za bezva blog!:-))

2 0
možnosti
Foto

Dobré ráno Maruško:-) Napíšem si do mailu, at to není reklama na blogu. Nevím, jestli se to do komentářů může a nechce se mi číst kodex;-) Já chtěla dělat jakoby boloňskou, koupila jsem si v expres tescu ty loupana rajčata a uvnitř jen kousky oranžových rajčat a voda. To jsem ještě neviděla ;-(Takže bološká vypadá jak směs na toasty;-D Díky moc za pochvaluV

1 0
možnosti
Foto

Píšete nádherně, už tomu konečně uvěřte :-) Já jen věřím, že tohle není poslední literární setkání s Vámi !

3 0
možnosti
Foto

Nedělám si legraci, moc se mi Váš styl líbí a moc se těším na pokračování. Doufám, že bude :-) Píšete úplně lehce a samozřejmě. Určitě máte psací talent !!!

3 0
možnosti
Foto

Tak to Vám opravdu ze srdce děkuji a nevím co říct, čtu si ten komentář dokola a stále tomu nevěřím - že bych psala fakt dobře? ... fakt díky strašně moc!!!!!!!:-)

0 0
možnosti
Foto

Prosím Vás, a Vy jste prodavačka nebo spisovatelka? Protože psaní Vám jde uplně excelentně. Kdybyste uvažovala o nějakém psaní dojmů z Itálie, tak si je rovnou objednávám. Fakt úžasně zajimavé počtení, na rozdíl od mnoha bloggerů bez chyb a nelogických větných vazeb. Moc Vám děkuji.

4 0
možnosti
Foto

8-o Teda já teď nevím, jestli si ze mne neděláte legraci pane Hořejš :-)A jestli ne, tak Vám strašně moc děkuju, docela jste mi tím komentářem vyrazil dech;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,94
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!