Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kájo, včera večer jsem se vrátila z delšího poznávacího zájezdu po Kalábrii a ještě bych dodala: ndujo - to mě nadchlo a kalábrijská bomba na těstoviny. Navíc - Itálie tam dole a v tuto dobu neskutečně voní - těch květin, opuncií, šumící moře... hned bych to otočila a vrátila se zpět. Až ti závidím, že to máš kolem sebe každý den.

3 0
možnosti
Foto

Jani na jihu bych bydlet nechtěla, tam je to dobré na léto, na dovolenou, ale jinak bordel a mafie. Ovšem ty květiny, to je fakt paráda, tam to kvete a voní furt :-) ...mně nemusíš závidět, já nemám moře ani opuncie ;-)

0 0
možnosti
Foto

:-) Skoro bych ti vynadala a řekla... tohe mi, holka, nedělej. kdyby někde jinde žití, byla by to Itálie.V.. Ale nevím, jestli jsi nezapomněla na takzvané ty velké mámy ... co prostě jsou ty nejdůležitější persóny, kde se všichni synové a ségry začasto setkávají v každém věku na jídlo...a taky neustálé volení nějakých miss... nebo si to myslím...a tak mi to vymluv:), pozdravení tam a Tobě, Kájo

2 0
možnosti
Foto

A víš, že jsem se včera ptala kamarádů v baru, co by tam ještě přidali a radili mi nedělní obědy u rodičůR^ .....jenze uz to taky neni co bejvalo, uz se to tolik nedrzi. Takze fakt zustava hlavne ta snidane, siesta a fotbal - dneska jsem v praci do 20h. , tak si ten klidek a to vaffanculo neužiju ;-D A tu miss, to občas někde bylo, ale asi jako v ČR :-)

2 0
možnosti

Hele ... tak já budu držet palce Italům ... ať si tu atmosféru užiješ .-)

2 0
možnosti
Foto

Jooo, tak super, ja jim taky drzim palce kvuli te atmosfereR^

0 0
možnosti

Tedy, Káji, tys tu Italii vysekla, jak kdyby Ti za to platili!:-))))) Úžasně. A jsem ráda, že i když fotbal nesleduješ - já viděla všechny zápasy Eura:-)))) - tak, že sis všimla Buffíka - Gigiho:-)))), jak naplno zpívá. Naposledy byl na lavičce, nějaký prý marodný, ale zpíval, jak o život:-)))))))) Hrajou dneska...

Tak si tu siestu pěkně užívej, a díky za přibližení atmosféry...:-))))

4 0
možnosti
Foto

Ale nene, udelala jsem z nich spindiry ;-D Gigino zpiva pekne od srdce a vcera tu jezdili, troubili, kluci sedeli v okynku auta s vlajkou a vubec jim nevadilo, ze jedou z druhe strany carabinieri ;-Dbalkony plne vlajek R^

0 0
možnosti
PU
MP

Jj, Italové a kafe. Takový žejdlíček smrťáku, kterým ani zákusek nezapiju:-( Ovšem vařit jim kávu, to už nikdy. U nás mnozí, zvláště starší, řvou - nééé, tak silnou mi ji nedělej. A Italové mi moji extra silnou kávu ohodnotili "aqua sporcata":-)

Kdysi jsem jela vlakem až do Bari, před tím jsem několikrát byla v severní Itálii. V Bari jsem tedy zírala na ten odpadkový bordel kolem cest a na předměstích. Hotový Balkán. To ani u nás není tak nasviněno. A na severu - uklizeno jak v Německu.

2 0
možnosti
Foto

Marie je to přesně tak R^ Ten střed je pro mne nej, není tu bordel, ale je tu siesta a nechvátá se tu jako na severu.

1 0
možnosti
RE

Neříkají Italové fotbalu náhodou ,,calcio" nebo tak nějak? Tak už vím, proč mám Itálii stále raději. Před osmi lety jsem objevil zároveň se svoji přítelkyní Jaru i ubrousky, kapesníčky a taky aglio olio, parmazán, prosciuto grudo a všechny ty ,,penne, farfale, raviolli..." byť ona je z Frýdlantu, ale italskou kuchyni miluje nade vše:-)

3 0
možnosti
Foto

Jo jo, říkají R^ Tak to je super - Jaru i její láska k italské kuchyni :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,94
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!