Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta pověra s olovem v ovoci ze stromů u silnic je již mnohokrát vyvrácená, přesto silně stále zakořeněná :) Takhle jednoduše to nefunguje :)

Dokonce nedávno testovali houby (profláklé tím, že nasajou přes podhoubí opravdu všechno, co se dá), rostlé v blízkosti silnic ...výsledkem bylo zjištění, že v sobě nemají o nic více olova a jiných prvků, které by tam člověk čekal, než ty houby nasbírané uprostřed panenských lesů :)R^

3 0
možnosti
Foto

Já to taky slyšela, ale pak jsem četla tohle, člověk už neví, čemu věřit. ....

Kadmium i olovo

Kadmium se dostává do životního prostředí spalováním odpadu, uhlí a ropy (nafty, benzinu), ojížděním pneumatik, z pozinkovaných okapových rour. Dále hnojením fosfátovými hnojivy s vysokým obsahem kadmia a hnojením vodárenskými kaly.

Olovo (Pb) je prvek patřící mezi těžké kovy, který se dostává do prostředí především z průmyslových zplodin. Přes jeho vysoký obsah v půdě se prostřednictvím kořenů dostává do rostlin jen v poměrně malé míře. Avšak prach obsahující olovo se usazuje na povrchu rostlin, takže obzvlášť postižené bývá ovoce a nadzemní části zeleniny.

1 0
možnosti
Foto

Vida, tak se mi to nezdá, taky mám dojem, že ty pamlsky chutnají úplně jinak než kdysi. A neřekla bych, že ty dřívější byly jen obarvený margarín. Právě naopak, ztužený tuk cítím z těch současných. Kam se, kruciš, ztratilo kakaové máslo? Díky za Váš článek! :-)R^

6 0
možnosti
Foto

Já jsem si dnes dala po dlouhé době zákusek (hubnu, tak se držím na uzdě). "naše" oblíbená cukrárna měla zavřeno, tak jsme koupili koňakové špičky jinde. A hnus to byl, snědla jsem necelou půlku a letělo to do koše, brrr..:-(

Na nákupy jezdíme do Německa, máme to cca půl hodiny...některé značky mají stejné a víš, že to má lepší chuť? Ne nadarmo se říká Česku popelnice Evropy.

Akorát těch cigaret si dávám víc než jednu...ale hodně jsem omezila. Úplně přestat zatím nedokážu. A až začne být teplo...tak kafe, knížka a cigárko na balkoně..na to se už těším:-)

3 0
možnosti
Foto

;-D jo dortíček a pohodicka na balkone, to znam R^.... tady je dobrý, že se v restauracích a barech nekouří. Doma taky ne a venku mrznout nechci ;-D Cetla jsem, že východ má jiné výrobky, horší kvalitu, protože se prý musí dostat na nižší cenu.

1 0
možnosti

Kájo, ty jsi to snad opsala ode mě, né? Pod to bych se totiž podepsala.

A teď šokující přiznání: ano, miluji tvého Maurizia!!!;-D;-D;-D;-D;-D

Jsem ráda, že to není koza! (k čočce mám stejně kladný vztah:-))

Piš, piš, piš!!! To je totiž určitě zdravá duševní strava!!! VR^

4 0
možnosti
Foto

Ty jooo Maruško, za takhle krásný komentář ti odpouštím i to, že miluješ Maurizia;-D VR^ Běžím ho vzbudit, siesta končí a letím si koupit do sportu ten balon na sezení. Včera jsem seděla celý den u PC a bolé mě celá Kája - od krční páteře až po p - paty ;-) Pak zas budu psát, protože když píšu, nemyslím na mé hypochondrie;-D

0 0
možnosti
MT

Pěkné:) Jen k dětských chutím: s vůněmi máte pravdu, je to neuvěřitelný vyvolávač vzpomínek. Ale na chutě bych moc nesázel. Taky jsem nad tím přemýšlel, pozorujíce děcka v mém okolí a dělajíce na nich pokusy s jídlem. Zjistil jsem, že nerozlišují mezi "čokoládovinovou pochoutkou" vyrobenou ze ztuženého mazadla na soustruhy a špičkovou čokoládou nebo pralinkou. Nebo ho možná poznají, ale je jim to jedno, všechno je pro ně sladké a tečka. Obal pro ně hraje větší roli. Navíc za našeho dětství byl výběr řádově menší, neměli jsme ani co porovnávat.

Takže změna receptur - ano, do jisté míry určitě. Ale mnohem větší roli hraje "záložácký efekt" a skutečnost, že i naše chuťové pohárky nabraly spoustu životních zkušeností a mají co porovnávat:-)

1 0
možnosti
Foto

Možná, někdo už to taky říkal, ale já si myslím, že to tak není ;-D Já cítím chut Pedra i ted ;-)

0 0
možnosti
LN

...staré ale k věci....

...víte proč jsou vaše kočičky tak krásné....???...protože papají Whiskas....

...a víte proč jsou vaši pejskové tak zdraví...protože jedí Pedigree pal....

...chcete být také tak krásní a zdraví jako vaše kočičky a pejskové...???

...žerte kočky a psy...!!!!;-)

8 0
možnosti

Vidíte to moc černě. Když vám nechutná jedna čokoláda, kupte si nějakou jinou. Lepší. Nostalgie po komunistickém chudobinci mě kvůli nějakým jazýčkům opravdu nechytá. Dnešní tržní ekonomika je mnohem lepší.

Jo a nezapomeňte, že ovoce se má jíst syrové a na lačno a potom půlhodinu počkat, u banánů aspoň 45 minut, než pozřete nějakou jinou, koncentrovanou, "neovocnou" stravu, aby se to nemixovalo a nehnilo to v zažívacím ústrojí. Pak je z toho rakovina. !! !!

0 5
možnosti
MS

Dělená strava je pověra. Jak říká moje švagrová - "p®del si to přebere". :-)

4 0
možnosti
AJŘ

Cholesterol, cukrovka, vysoký tlak, vyšlo mi, že můžu tvrdý tvaroh zapíjet vodou. Tož jsem se na to vykakala a žeru fšecko a je mi dobře:-P;-D;-D

14 0
možnosti

Kájo, kde začít? To, že jsem si, ale sakra hodně podobné, už jsem psala několikrát, myslím, že vždy, když Ti napíšu příspěvek, budou v něm tajně zašifrovaná tato slova;-D Zkrátka, jeden čas jsem četla kdejaký článek zdravém stravování, téměř pravidelně jsem sledovala pořad Dr. Cajthamlové "Jste to, co jíte" a někdy jsem se nestačila divit co všechno je nezdravé! Moji prarodiče jsou stále na tomto světě, děda 91 let, babi 86. Jí všechno! Děda byl silný kuřák, celé mládí pobýval u výhně jako kovář, babi dřela od dětství na statku a poté v JZD, do toho tři děti a práce doma. Jsou "odkojeni" domácí stravou, čerstvým vzduchem, nikdy se nestresovali kvůli svým šéfům, kvůli nesplněným úkolům, kvůli penězům, vydělali, co potřebovali a dle toho žili. Na manželské hádky a na nemoci nebyl kvůli práci čas, pořád se "jelo". Žádná antibiotika, denně panák slivovičky...a o tom to je. Nejen o kvalitě jídla, ale o kvalitě našeho žití..;-)

11 0
možnosti
Foto

Čau ségra;-D ....jsi mi víc podobná než moje ségra, asi tě adoptuju;-D Ty se máš, dědu a babičku v dobrém závidímVTchyně taky kouří a jí všechno (81let) a známej, co žil zdravě umřel mladej na infarkt. Já věřím tomu, že už to máme někde napsané, jak dlouho tu budem. Ale když si upeču domácí chleba a přečtu si (včera, kvůli tomu jsem taky napsala tenhle blog, jak mě to naštvalo), že bílá mouka je zabiják, tak jsem nesvá (jak jsem psala, jsem kapku hypochondr). Možná, kdybych musela dřít jako rodiče a prarodiče, tak bych neměla čas myslet na tyhle věci a možná by mi bylo i líp. No - zas bych byla udřená, tak nevím ;-);-D

4 0
možnosti
Foto

Miloši děkuju :-) Koukla jsem do té diskuze, je moc dlouhá, já moc nečtu ...........a hlavně jsem teď dopila kafe s mlékem, tak raději nečtu ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!