Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kájo, trochu se ošívám u toho nadpisu, jinak hezké vzpomínání:-)

Už jsem to,myslím, psala, my jezdili od Volarezy. Do 15let, pak už jsem dovolené s rodiči bojkotovala:-)

1 0
možnosti
Foto

;-D nadpis se mi hodil do rýmu, poslední dobou nějak veršuju, asi jaro. Jinak vím, že v ROH byli i nekomunisti, ale když se podívám na ty Samopše ted, tak musím říct zlatý ROH, at tam byl kdo byl ;-)

1 0
možnosti
DN

Vzpomínáme  na dětství , mládí , na rodiče - některým z nás již zemřeli- ale to chválení komoušů mne vadí. Vezměte si to takhle - vzpomínala byste jistě stejně hezky na dovolené trávené  ve Španělsku , v alpách nebo v americe. 

Bohužel to v těch dobách nešlo a to právě kvůli komoušům. 

Nemám nic proti trávit dovolenou v chatkách  v rekr. středisku . Ale pro spoustu z nás tehdá na výběr nebylo. Bud pojedeš na Orlík , nebo nikam . I do toho Bulharska se každej nedostal . O jugošce a západu nemluvím,

10 3
možnosti
SS

No vidite - ja zas nemohl do toho Bulharska ci na Orlik ...

2 0
možnosti
PZ

Jo byly to jednoduchy casy, ja vim. Ja jsem take Husakovo dite. Narozen roku 1963.Jako deti jsme samozrejme tu politiku moc necitili a zili ten jednoduchy zivot,kde neexistovaly mobily,X Boxy,Playstation a Internet.

Litalo se venku kde se hralo na babu na vojaky nebo se jezdilo na kole.

Proste hodne pohybu. Ja kdyz vidim ty deti dnes tak me je jich lito.

2 0
možnosti
Foto

R^ ta naše volnost byla k nezaplacení. Petře narodili jsme se v dobré době - jako děti super dětství a jako dospěláci super volnost ;-)

0 0
možnosti
JV

J25i10r87i 81V84r69a42b33e39c

16. 4. 2015 16:08

My jsme nikdy nebyli na rekreaci ,mozna ,ze tobylo proto  ,ze moji rodice nebyli ve strane.

5 2
možnosti
Foto

Táta taky nebyl ve straně, co to má s tím společného?

1 0
možnosti
JH

J35a57n 16H32l72e90d83í93k

16. 4. 2015 15:44

rekreace ROH--- i o dovolené --  pod lupou politických pracovníků, v prvopočátcích na ROH rekreaci řádili politruci s vlastním povinným programem, až po 10-15 llétech to bylo volnější, pro dnešní rekreanty však velmi chudobné, velmi skromné a stále pod dozorem---  přestupky se hlásily vedení podniku rekreanta, nebo do ředitelny školy

5 0
možnosti
MK

Je pravdou, že rekreace ROH se někomu líbili a byly i pro náš stát výnosné, protože i když byly "zahubičku", tak jsme podporovali naše hlavně hospodářství a ne turistický průmysl jiných zemí (ten jen v omezené míře;-D). Ceny se sice mohly zdát ztrátové, za to byla ROH rekreace dostupná všem. Provoz byl dotován z FKSP. Bohužel i zde panovalo zvýhodňování některých soudruhů. Ti jezdili na tehdejší luxusní   rekreace, my běžní na chatičky p,, jak je v blogu napsáno, ale i to bylo fajn. Někdo jezdil zase na (vlastní) chatu nebo chalupu. Na druhou stranu je nutno podotknout, že to byla prakticky jediná možnost rekreace. ČEDOK  a CKM, či REKREA, měly omezenou kapacitu a na mnohé se nedostalo (vzpomínáte jak se před Čedokem spaly fronty).  Individuální rekreace do jen trochu atraktivních středisek byla taky hodně omezená. Po 89 bylo hezké, že jsme si mohli jezdit kam jsme chtěli, pokud teda na to byly prachy, že zmizela odborářská aristokracie (viz Puleček z "Anděla na horách"). Ale přiznám se, že teď se rád k tuzemské rekreaci rád vracím. Výjimkou jsou pouze Alpy (na sjezdové lyžování), ty Krkonoše nejsou sto nahradit:-/. U nás je taky pěkně, jen chci trochu více pohodlí (hospůdky, aby žena nemusela být u plotny, koupelnu s teplou vodou ap.). Bohužel však ceny někdy převyšují ten "prohnilý Západ". Ale co doma v domku se mám taky dobře, zahrádka se zelení, gril, bazének (mně stačí) , potok a rybník v pěší vzdálenosti Chybí jen houby a les. Tam musí dojet autem. Jinak dík za blog, kdy jsem též vrátil do dětských let a rekreací ROHR^

5 0
možnosti
Foto

Díky Vám za komentář. R^ Já mám ted tchyni u moře a ta mi taky stačí ;-) Škoda, že jen na tři týdny v roce.

1 0
možnosti
SS

Odborarske rekreace uz drive zavedl jiny socialista - Adolf Hitler.

7 1
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!