Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kájo, krásná vzpomínka a setkání super!

0 0
možnosti

Já jsem tam chodil (pí Askou si pamatuji), syn tam chodí a dcera taky bude za rok. A manželka? Ta tam učí už teď

1 0
možnosti

Pan ředitel byl frajer, že Vám to umožnil. Paráda

1 0
možnosti
Foto

A to už jsme byli druhá třída, které to umožnil, je skvělej

0 0
možnosti

D76a51v40i37d 78V69l21k

23. 10. 2023 12:31

Byl jsem na srazu spolužáků ze základky a přijel jsem v totální depresi domů. Několik mrtvých, pět lidí má rakovinu půlka voliči SPD já jediný malý podnikatýlek jsem tam byl za exota. Stačilo.

1 0
možnosti

Za teho exota daj na modlení, ať sa Ti dál a ve všeckém daří.

1 0
možnosti

J42i82ř35í 95B24o66č78e54k

23. 10. 2023 12:27

Naše základka už neexsituje, dostali jí v restituci zpět Salesiáni. Ale několikrát nás tam rádi provedli, včetně internátu kde jsme bydleli

0 0
možnosti

Tento pátek - 27. 10. (snad) pojedu do dědiny našého dětství. Máme setkání spolužáků ve věku 80 let. Škola je už zgruntu přestavěná, tam nepůjdeme, ale doufám, že si "zavzpomínáme". Dlouhodobá paměť prý na rozdíl od krátkodobé funguje

4 0
možnosti

P28e49t93r 77L40o56r80e89n98c

23. 10. 2023 10:41

Teda asi chudák ta postarší paní učitelka. Když musela uhlídat takovej pytel rozpustilých blech.

1 0
možnosti
Foto

to byl jen supl, tahle paní učitelka Měli jsme mladší

0 0
možnosti
Foto

Hezké, Kájo! Taky mám v srdci základku, kde si ještě nikdo na nic nehrál.

2 0
možnosti
Foto

Díky Míšo Musím tedy říct, že moji spolužáci, těch několik co jsem teď viděla, jsou stejní jako na základce A to je fakt super .... kecali jsme, jako bychom se viděli před prázdninama

1 0
možnosti
Foto

My jsme naštěstí během přestávek chodit dokola nemuseli, většinou jsme je strávili přecházením z třídy, ve které se učil jeden předmět, do třídy, ve které se učil druhý.

Obývali jsme přízemí a první patro budovy a „naše“ kmenová třída byla hned první v přízemí u schodiště. Druhé a třetí patro obývalo gymnázium.

Dnes je v přízemí a prvním patře první stupeň, ve vyšších dvou patrech druhý. Moje třídní a ostatní soudružky učitelky, které pamatují má alotria, jsou už statné penzistky.

A další vzpomínka, kterou máme navzdory tomu, že jsme každý vyrůstali v jiné části republiky, společnou, je cestování do školy. To, že jsem pěšky chodil já, který jsem to měl 10 minut volnou chůzí pana starosty na procházce s panem sekčním šéfem po dobrém nedělním obědě, nebylo divu. Pěšky chodili i ti, kteří to měli podstatně dál, dokonce i obyvatelé přilepených obcí. Když jsem se po letech vrátil na seriózní stranu katedry, minimálně polovinu žáků a žákyň dováželi rodiče auty. Až do chvíle, kdy se tehdejší paní ředitelka dožrala a ve spolupráci s Městskou policií prosadila zákaz příjezdu ke školní budově. O tom když tak až někdy jindy.

2 0
možnosti
Foto

...volnou chůzí pana starosty na procházce s panem sekčním šéfem po dobrém nedělním obědě... To je úžasný Martine Ten zákaz chtějí dát i tam k nám, ale to se zase bouří tamní obyvatelé, že by mezi sedmou a půl osmou nemohli vyjet z baráku (což chápu). Jedině dát povolení pro rezidenty. Takže ty učíš na škole, kde jsi studoval???

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,90
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!