Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Celé to podepisuji! A tu linku Praha Perugia bych taky brala! A sebevědomí jsem si tam taky zvedla. Škoda, že jsme se tam tehdy nepotkaly.

1 0
možnosti
RE

Přesně! V neděli jsme se vrátili od známých z Abruzza. Vše shrnuji jednou větou: "Tady řeší život, v Italii žijí" :))

2 0
možnosti
Foto

Romane krásně - super napsáno R^ DíkyR^ Proto jsem ráda, že jsem napůl Italka po těch letech tam ;-D

1 0
možnosti
JB

J29a59n 40B53e65r37t20l

1. 11. 2022 14:52

Dočetl jsem a zjistil, že se usmívám.

3 0
možnosti
PV

P66e45t82r 89V66e21p12r57e19k

1. 11. 2022 10:53

Itálie je skvělá. Nicméně jsem ve svém životě (mám už 6 křížků) už zažil ledacos, i socialistické vlaky, ale nejšpinavější vlak, kde i přes okna nebylo snadné vidět ven, jsem v roce 2014 zažil právě při jízdě vlakem z letiště Fiumicino do centra Říma. Holt, i v krásných vyspělých zemích narazíte občas na něco hanebného.

0 0
možnosti
Foto

Tak to už naštěstí neplatí. Teď jsou z letiště nové vlaky, čisté a uvnitř krásně barevné :-)

0 0
možnosti
EH

Do Říma jsme letos jeli vlakem s přespáním v Innsbrucku. Naprostý relax.

Jinak klasicky něco bylo lepší než u nás (pizza, těstoviny) , něco horší (přeslazené snídaně). Italové jsou asertivní až ofrklí . Provoz zmatený, ale nikdo netroubil na překážející chodce.

Občas mi to přišlo jako policejní stát. U památek bezpečnostní rámy, vyznačené koridory a milion uniformovaných zaměstnanců, co něco přikazují.

PS: Sever Itálie mi připomínal ČR. Obchoďáky, Bata, podobná architektura. :-)

0 0
možnosti
JB

v srpnu jsme byli v Římě a obě děti byly nadšené. jenom ta MHD. to jsme z Prahy zvyklí na lepší servis. ubytování na úrovni, s majitelem jsme se sice neviděli, ale komunikace probíhala perfektně. jenom jsme museli změnit stravovací návyky. sehnat někde v době siesty oběd je nadlidský úkol. ale italská kuchyně nemá chybu. oba kluci rychle zapomněli na "mekáč"

1 0
možnosti
Foto

S tím obědem to máte naprostou pravdu, to se hodně našinců rozčiluje. Ale jiný kraj - tam pracují ráno a odpoledne, siesta je svatá ;-)

0 0
možnosti
MV

Moc. Díky s zdravím.

1 0
možnosti
ZN

Vrátil jsem se z Říma v pátek, ale tolik špíny a bezdomovců jsem dlouho neviděl. A zase na druhou stranu nemám pocit, ze by vlaky a metro jezdili pozdě. Naopak mám dobrou zkušenost.

1 0
možnosti
EH

Spíš autobusy nemají pevný jízdní řád kvůli šíleným zácpám.

0 0
možnosti
JH

A ještě k ubytování - 1000 Kč za noc není až tak málo a nevěřím tomu, že by u nás za podobnou cenu nic srovnatelného nebylo. Loni jsme byli například tady:

https://www.booking.com/Share-hxsS9r

Místnost 25 m2 s koupelnou a vším vybavením, co jste uvedla. Dokonce tam byla i žehlička a žehlící prkno. A minibar i s drobným občerstvením (oplatky apod.), a to za normální ceny (ne o moc větší než v obchodě). A snídaně s tou italskou nesrovnatelná (viz mé předchozí příspěvky)

0 0
možnosti
Foto

Jezdím pracovně po hotelech a penzionech tři roky a je to čím dál dražší. Tisíc korun na ubytování se snídaní a s parkováním už nestačí. Možná se občas něco sežene, ale mimo sezonu a né ve městech - navíc ve městech, kam jezdí hodně turistů - což Assisi je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,94
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!