Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pekný blog, fotografie i komentáre.R^

1 0
možnosti
Foto

Prima blog. Kanál jsme také projeli, ale ne půjčenou lodí. Tak pro nás v pohodě. Jinak kraj je to krásný, ostatně jako všude u nás. V

1 0
možnosti
Foto

A to jsme tam chtěli zajet s děckama...

Mimochodem "ty sssssvi**" jak píšeš, tak to je spíš o tom, že lidi neumí pít a užívat si atmosféru a je jedno jestli je to Pražák nebo Ostravák. Když někdo přijede (nebo chce) chlastat první ligu, tak je mu vlastně jedno, co pije.

To ti potvrdí každý, kdo u nás na Znojemsku pobyl.

Jde o to, že když se setkáváš a posedíš s vinaři, tak časem přijdeš na tu přidanou hodnotu, která k tomu patří.

Můj muž dodnes nechápe, jak je možné, že jsou u nás tak hodní lidi se srdcem na dlani...musela jsem mu vysvětlit, že díky tomu, jaký je, měl možnost poznat právě tu přidanou hodnotu, protože zapadnout mezi jihomoraváky, to není jen tak. A on to dokázal, přijali ho i ti, kteří nevyjdou jen tak s někým. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Ahoj Marti, díky za komentář :-) Mně se na jižní Moravě zdáli taky všichni hodní a vstřícní, i ten pán v obchodě byl super R^ ;-)

2 0
možnosti

Já mám z "Baťáku", jen samé hezké vzpomínky. Stačí jen mít dobrého kamaráda s vlastní lodí, který nás rád sveze, když jsme poblíž o on má čas. Občerstvení má vždy výborné a jako kapitán za jízdy nepije ;-D.

1 0
možnosti
Foto

Tak to máte fajn:-) Náš kapitán taky nepil, ani nikdo z posádky, ale ti okolo ano a dost - stačí kouknout na fotky ;-D;-)

1 0
možnosti
Foto

Jen malá technická ohledně "držení" lodi ve zdymadlech: na fotce vidím, že máte lano přehozené přes kůl na břehu. Takhle skutečně je někdy velmi těžké loď udržet v klidu a je k tomu potřebu celkem velká síla. To lano totiž musí být obtočeno kolem kůlu 2x! Při stoupání lano pomalu přitahujete, naopak při klesání pomalu povolujete. Naprosto v pohodě jednou rukou bez jakékoliv námahy. Pokud to lano je jen přes kůl přehozeno, neobtočeno, pak se nelze divit těm fyzickým problémům, které popisujete. Trochu se divím, že Váš kapitán se zkouškami tuhle naprostou banalitu neví.

Blog se mi líbí, čte se to vemi dobře. A navíc krásné fotky!

Děkuji!

3 0
možnosti
Foto

Díky za komentář, jsem ráda, že se Vám blog líbí :-) Fotky poslední dobou dávám do všech blogů, i když jen levným mobilem, zachytí se toho pěkného hodně, díky! Jo ale na fotce je loď v přístavu a né ve zdymadle. Ve zdymadlech se ta loď právě nikam lanem nepřivazuje, tam se držíte takovým bidlem s hákem za lana, co jsou na zdech komor. A ženská u vrat ten předek lodi neudrží. Jinak náš kapitán ví všechno, jezdí na moře už léta R^každoročně ;-)

1 1
možnosti

Pěkné čtení, já tam byl cestou z rakouského Moravského pole na kole, krásná krajina, příští léto pojedu znovu. Děkuji za obnovení vzpomínek.

2 0
možnosti
Foto

Díky pane Šťastný ... máte super příjmení :-)

1 0
možnosti

Snímek chvilková pohoda je boží. Ale jako dlouholetý vodák si tak v duchu kladu otázku, co by asi následovalo, kdyby se tyhle bosé nožky s pěkně nalakovanými nehty měly někde při vylézání z lodi zabořit do polou lýtek do poctivého a pěkně mazlavého bahna. Jestli by následoval pro ženy dost typický vřeštivý projev. Tohle mi obecně nikdy hlava nebrala. Proč tolik ženských tak moc nesnáší šlapání do bahna bosýma nohama. Vždyť je to tak příjemný. A proč úplně nejvíc nesnášejí to, co je nejpříjemnější, jak bahno prolézá mezi prsty. Za ty roky ježdění na vodu jsem už viděl nespočet scének, které vzbuzovaly pobavení. Moje polovice byla v tomhle naštěstí normální a chození bosky bahnem si s potěšením úžívala.

1 0
možnosti
Foto

;-D No, já vodák nikdy nebyla a v padesáti už s tím začínat nebudu, takže Vám Stando nepovím, jestli by mi to bahno vadilo ;-D Ale asi jo ;-D

1 0
možnosti

Za pár dní se zase chystám do Holandska na loď a už se těším. To doporučuju, ale mimo sezónu. I když nedávno mi kamarád říkal, že během pandemie si pořídilo lodě spousta nových lidí a (nebudu jmenovat národy) dopouštějí se spousty přestupků proti psaným i nepsaným pravidlům... Tak jsem zvědav.

2 0
možnosti

I71v73a43n58a 41L56a49n51c83e

24. 9. 2022 12:15

Velké dobrodružství, R^R^R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 35,43
  • Průměrná čtenost 3736x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!