Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Hezky napsané! Taky to takto všechno mám a cítím. Ale pralinku s višní bych si dal(koupil samozřejmě) Mohu se zeptat, kde ten krámek je?Četl jsem tam o Čecháči, to je kousek tady od nás:))

0 0
možnosti
Foto

To je ale hezký článek a krásné vyznání v závěru! A k těm lidem - ti jsou asi všude stejní, jen bych si tipla, že takoví Asiaté jsou více disciplinovaní, více ukáznění, ti by si asi do kapes nebrali. A k těm čokoládám za socialismu - říkalo se, že máme lepší čokolády než Němci, ti mají jen hezčí obaly na těch čokoládách...

1 0
možnosti
ZS

Mně je trochu trapno za ty Čechy, kterým je trapno za ostatní Čechy.

Asi by to chtělo jiný titulek pro blog.

0 0
možnosti
Foto

Titulek je přesně podle mých pocitů, už by si měli lidi uvědomit, že tohle chování není v pořádku!

2 0
možnosti
Foto

Šmarjaaaa... a já se zrovna včera rozhodla, že musím malinko zhubnout...;-D a víš, Kájo, komu se říká Holubí letka a kde se vyskytují?

3 0
možnosti

Už to tady padlo - vyžírači chlebíčků na vernisážích.:-)

2 0
možnosti
JS

I kdyby tam místo čokolád (jako jeden kousek ano, ale to mi ke štěstí stačí) byly třeba klobásky, slaninka... tak bych ochutnala decentně, tohle fakt nesnáším :-)

2 0
možnosti
Foto

Já taky vždycky na ochutnávkách - na čoko festivalech ochutnávám decentně, jen to, o co mám fakt zájem :-)

0 0
možnosti
JK

J94a43n 70K97a56z54d86a

11. 2. 2022 13:40

Zdravím, začal jsem ze zájmu číst, ale dočetl jsem jen do začátku oslav pana Gotta (který si sice na nic nehrál a byl dobrosrdečný a tu antichartu vlastně podepsal omylem) a to mě znechutilo tak, že jsem přestal číst.

Jinak očekávat, že ve státě, kde mají třetinové platy jak ve vedlejších západních státech, že si všichni, kteří přijdou na ochutnávku něco koupí je lehce naivní. Lidé, kteří na tyto, jistě výborné, čokolády mají finance, tak většinou na ochutnávky nechodí.

Na ochutnávky (obzvlášť prezentované na FB) se chodí lidé prostě a jednoduše "nacpat k prasknutí", případně si něco odnést domů.

Očekávat cokoliv jiného je naprosto naivní.

1 0
možnosti
TL

T95o51m 24L92e38b27r

11. 2. 2022 19:55

v Londýně by to dopadlo úplně stejně, tohle s platy nesouvisí

1 0
možnosti
PA

Nevím proč si pořád někteří Češi co se za své krajany stydí (a možná i za sebe) myslí, že jen Češi nosí ponožky v sandálech nebo se chovají jak popisuje autorka a házejí všechny Čechy do jednoho pytle. Vlastně mě uráží, že místo nadpisu - nevychovaní lidé jsou trapní, autor hodí všechny Čechy do jednoho pytle a pomluví i vychované. Představte si až se jednou nějaká AI pustí do úkolu popsat nebo vymodelovat typické představitele jednotlivých národů a začne výcucem z internetu. Nestačíme se divit. Nejsou to jen Češi kdo se takto chová. Z tohoto chování si dělali legraci v mnoha komediálních seriálech po celém světě a rozhodně si nemyslím, že pro nápady jezdili k nám. Youtube je dnes plný videí dokazujících, že nejen Češi nosí ponožky v sandálech. Docela jasně si vybavuji scénku z Married with children, kde Al vezme sýrové víle celý její tác a pošle ji pro řízečky.

8 1
možnosti
Foto

Asi jste četla špatně, píšu, že tak polovina lidí, né všichni!

1 0
možnosti
Foto

:-)Chování ochutnavačů mě nepřekvapuje ;-D, mně tolikrát vybílili raut na akci, pomalu dřív než skončila úvodní řeč, že jsem k tabuli málem postavila obsluhu se samopalem ;-)

Jinak jako milovnice všeho slaného a speciálně sýrů a tataráku si nabízené sladké poklady moc neužiju:-)

2 2
možnosti
Foto

Jeee. Sorry, mínus omylem. To jak mi poskočil displej.:-)

Ve středověku mívali králové své ochutnávače, tak možná potomci.. ;-D

1 0
možnosti
JT

J84i33r15i 57T47i37c86h76y

10. 2. 2022 16:57

Ja jsem v zahranicni mezi spoustou slusnych ceskych turistu potkal i nekolik hulvatu. Take si pamatuji na hlucne DDRaky v Ceskoslovensku, mnohe hlucne Americany a silne nekulturni Cinany.

1 1
možnosti
Foto

Němci jsou hluční všude, o Italech nemluvě, každý má něco ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,94
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!