Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

No, já ten socialismus taky pamatuju. Ano, vždycky všechno bylo zamlada lepší, chleba byl za čtyři dvacet, prsa byly míň visací a kolena míň bolavý.

1 0
možnosti
MG

Nic ve zlém, ale za výrok "Tenkrát jsme si neměli co závidět, ale měli jsme si čeho vážit, všichni!" uděluji 9 "ok boomer" komentářů z deseti ;-)

2 0
možnosti
DP

Pani Karla ma hezke a zcasti velmi nostalgicke vzpominky na sve detsvi a mladi, ale kdo je nema? Ja, snad krome hranice mezi detsvim a nactiletim, kdy koncem 40tych a zacatkem padesatek probihal bolsevicky teror a lidi byli vystraseni (nekteri meli z StB zrovna tak velky strach jako pry za nemecke okupace z gestapa). Pokud chapu dobre text pani Karly, tak ona do toho politiku neplete a nektere jeji postrehy maji platnost - napriklad ze vetsina dnesnich deti travi cas bud u pocitace nebo mobilu, zatim co my jsme prohaneli micudu po silnici a sem tam se museli vyhybat nakladakum, dnesni moderne zrizene hriste pro mladez vetsinou zeji prazdnotou. I ja jsem mel jako Karla jeden cas potize se sikanou, po 48 roce kdy otce vyhodili z prace jsme se z Cech prestehovali na Moravske Slovacko a rict tamnejsim klukum "heled koukej" bylo pomalu horsi, nez ukazat bykovy cerveny hadr. Ale presto na sve mladi si sem tam rad zavzpominam, i kdyz asi ne s tak velkou davkou nostalgie, kterou je obcas vycitit z clanku pani Karly.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Pospisil, moc Vám děkuji za tenhle komentář, opravdu si toho vážím a přeji Vám krásné dny, ať jste kde jste V

0 0
možnosti
Foto

Krásný blog o dětství a pár mamlasů do toho plete politiku. A Zvlášť pro jednoho diskutujícího - také mi odvedli otce v roce 1955 a ani na pohřbu za týden jsme ho nesměli vidět. A přesto jsem měl krásné dětství.

2 0
možnosti
AT

A tak to vidíte

a dnes sama trávíte mnoho svého času u svého počítače. Místo toho, aby jste štrikovala např. ponožky pro vmoučata, jako to dělali naše babičky. Vše také chápu s pokročilím časem také hlavně z úhlu svého pohledu, že jsem také byla o dost mladší a jako důchodkyně si vždy povzdechnu, že za Franc Josefa se prdělo o mnoho lépe.

0 0
možnosti
Foto

Ano, taky tam píšu, že jsem ráda, v jaké době jsem se narodila, protože bych u toho počítače seděla taky.

0 0
možnosti
PM

No jak se vezme. Když jsme se doma bavili o 68 (asi tak v deseti), tak mě vždycky poučili,, abych o tom nikde nemluvil. A také když jsem si v 15 (1983) uvědomil, že ten druh socializmu co tam máme, nemůže vydržet věčně. Měl jsem z toho docela těžkou hlavu, protože jsem si myslel, že to skončí válkou. No nakonec se ukázalo, ani komunistům peníze nesmrdí, takže to dopadlo, jak to dopadlo. I když vlastně komunisté... V té době už byli v KSČ jen kolaboranti.

1 1
možnosti
Foto

Káji, to dětství bylo ale kraaaasneeeee V dávám dceram lásku a snad i dobrou výchovu... snad i ony jednou řeknou, že měly díky rodičům skvělé dětství.

Káji, smutně si zakončila a tak ti posílám sluníčkové objetí

2 0
možnosti
Foto

U Tebe sluníčko to řeknou určitě V Díky Bohunko VV

0 0
možnosti
JB

Celý den jsme prolitali.po lese nebo na kole a bez dozoru. A moc rád vzpomínám na figurky indiánů a kovbojů z NDR. To jsou dnesni Pokémoni nebo jak se to jmenuje

9 0
možnosti
Foto

Velmi příjemné připomenutí minulých časů a doby, která byla unikátní a neopakovatelná. Děkuji, karma R^!!

8 0
možnosti
Foto

Nikdo nic neměl a tak se nemohlo nic závidět. Má to být návod na dokonalou společnost? Nějak zapomínáte, že tehdejší koruna má vzhledem k výšce platu dnešní hodnotu cca 15 korun a za to už si dítě něco malého koupí. Dost srovnáváte nesrovnatelné, žijeme prostě v jiné době, materiálně mnohem bohatší a plné technologií. Ta nám všem změnila život. Dětem pochopitelně nejvíc....dřív to bylo vše jistě mnohem jednodušší.

3 7
možnosti
Foto

Vždyť to tam píšu - ,,dejte dnes dítěti 30 Kč" ... a 15? No to už si ani nanuka nekoupí. I těch 30 je dnes tak na úšklebek. A že nikdo nic neměl ??? Já měla všechno, nic mi nechybělo.

4 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 35,43
  • Průměrná čtenost 3736x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!