Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Ono dřív to taky vyměnit šlo. Dnes když třeba chce řidič u auta vyměnit žárovku světla, musí sundat celý čelo. Pravda, ne u každýho auta. Ale tak nějak podobně je to se vším. :-)

2 0
možnosti
IL

I14v20a69n91a 79L56a66n78c52e

22. 3. 2021 11:57

Můj otec byl šikovný, moje mamka zase všechno oběhala a okecala a zařídila. Brách podědil obě tyto vlastnosti. Je šikovný i schopný věci okecat a zařídit. Jenom já... odmalička mi říkali: že neví, kde mě našli?:-(:-(:-(:-(

2 0
možnosti
Foto

Mám dva šikovné strejdy. Ale můj otec je levej jak z té písničky od Pokáče. I výměna žárovky je dost náročná záležitost.;-D

1 0
možnosti
KS

Jenže dneska se na Socializmus nesmí vzpomínat v dobrém, je jiná doba, lepší a modernější...8-o

0 0
možnosti
VV

On vam to nekdo zakazuje? Asi tak jako rikaval Vilem Novy: Kdyz jsme tenkrat kriceli at zije sovetsky svaz, bili a zavirali nas. A dnes? Dnes muze kazdy svobodne kricet at zije sovetsky svaz.;-D

0 0
možnosti

Tak u nás, Kájo, byla tím pracovitým, a hlavně šikovným muženm...máma. Otec byl od přírody málo zručný a velmi zaměstnaný. Auto jsme neměli, ale jinak uměla snad všechno co bylo potřeba opravit, i drobné předělávky čehosi na nábytek.

1 0
možnosti
PF

P17e66t56r 60F66r63i88č

22. 3. 2021 9:15

Pobavila jste. Přesně tuhle prupovídku vždycky říkám, když se mně někdo ptá, co vlastně dělám - "Dělám to, co si dřív všichni chlapi dělávali doma sami."

2 0
možnosti
JL

A kde jsou ty casy kdy kazada zenska byla aspon trochu svadlena, mela sici stroj, pletla svetry atd...

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, ale o ženách už jsem psala .... moje mamka nám šila zimní bundy, šaty do tanečních kostým babičce, pletla svetry ... to je v blogu o elegantních ženách z jiné doby ;-)

0 0
možnosti
JD

nevím přesně ale někdy kolem roku 75 byl přechod ze svítiplynu .. do té doby jsme měli sporák s věčným plamínkem a od něho přes trubku chytaly hořáky .. a najednou zase sirky či zapalovač .. naštěstí byl známý v OBPH , za tučnou provizi vystavil papír o neopravitelnosti a dodal sporák nový s piezoeletrickým zapalováním .. a jinak to byl lempl, od kterého bych si nenechal vyměnit ani zásuvku... žemeslníci se měli fajn, ale nejlépe na tom byli ti co měli přístup k obkladům, dlažbám, televizím, botám k zelenině, masu ... vlastně bych mohl vypsat lautr všecko :-/

0 0
možnosti
MK

M32i28l49a28n 89K45e33s73l

21. 3. 2021 22:36

Jo,jo,kde jsou ty časy, kdy chlapi zvládali vše.Dokonce i děti si dělali sami.

0 0
možnosti
Foto

Současný systém je nastaven na vysokou časovou preferenci. Je to způsobeno státní sociální politikou a neustálým znehodnocováním měny, což se rovná vyvlastňování. A pak jsou tu nesmyslné regulace práce kdy potřebujete desítky razítek, aby člověk mohl dělat něco užitečného pro druhé a nejít za to do vězení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,90
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!