Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soni moc Ti děkuju a přeji Vám z celého srdce nádherné vánoční dnyV

0 0
možnosti
MV

zase jsi pekne zabrousila do vzpominani a to je moc dobre

a cb fotky mam moc rad

pekny dny vinsuju

1 0
možnosti
Foto

Děkuju :-) Já po tom tvém minulém komentáři už budu psát asi jenom vzpomínkové ;-)V Opatrujte se!!!

0 0
možnosti
GH

Diky...prineslo to hodne hezkych vzpominek.

1 0
možnosti
Foto

Na nostalgii se vždycky nechám chytit. R^

2 0
možnosti
Foto

V Praze jsem žil asi 40 let, tak jsem si oblíbená místa znova připomněl. Díky.R^

Ten mobil byl sice Váš, ale od těch budov a ulic, měla jste souhlas k focení? ;-D

1 0
možnosti
JM

J20a98n 40M73a83r54e25k

6. 12. 2020 15:58

Milá Karlo, nádherný blog. Jsem zřejmě o pár čtvrtků starší a pamatuji Prahu čtyřicátých a padesátých let. To byla Praha ještě taková ponurá a šedivá, všechno oprýskané a začouzené, ale dovedete si představit Stínadla třeba na Broadwayi v NY? Tehdy jsme s klukama také honily Vonty a přesně jsme věděli, kde byla ulice Na Nosálku, v Myší pasti a kde byly Modré schody. I ten pětiboký kámen jsme našli. Leč kronika Vontů tam už nebyla. Pár let před tím ji odnesly Rychlé šípy, k velikému vzteku Vontů.

V praze jezdily ještě ty krásné staré tramvaje, odřené a hlučné s nádobou na písek hned vedle řidičova reostatu. Mnohdy jezdil jen jeden vagon, na př. Šestka od dětské nemocnice až na Pelc Tyrolku, nebo čtyřka od Národního divadla a ž do Vršovic. Žiju už 52 let v Kanadě, rád se vracím do Prahy, ale ta napomádovaná Praha s miliony turistů, a stánků s předraženým šmejdem už mně netahne. A tak vám přeju tu klidnou tichou Prahu dneška, kdy se dá snít, vzpomínat a obdivovat detaily té "pravé" Prahy...přeju vám požehnané vánoce...!!

8 0
možnosti
Foto

To je krásný komentář pane Marek, moc děkujuV Píšete také vzpomínky někam na blog? Já byla v Itálii 12 let, ale stýskalo se mi čím dál víc, takže jsem se vrátila. Teď chodim Prahou skoro každý víkend, prázdná je opravdu magická a představuji si to, o čem Vy píšete ve svém kmentáři. :-) Ještě jednou díky za něj R^

0 0
možnosti
Foto

Krásné vzpomínání a parádní procházka. Taky teď dost courám po Praze a všímám si věcí, které by mi mezi davy turistů unikly.R^:-):-)

2 0
možnosti
MK

Mám podobné vzpomínky, ve kterých doba mého mládí vypadá neopakovatelně. Ale i tenkrát měly mnohé ty scenérie své mouchy.

Třeba zrovna ta Nerudova ulice. V dobách Povídek malostranských musela být úchvatná. Do této podoby nás dnes opšt vrací absence turistů. Ale byly doby, kdy tato ulice byla peklem. Bylo to v první půli sedmdesátých let, kdy probíhal bouřlivý rozvoj motorismu a raketově narůstal počet vozidel. V Nerudově nebyl zákaz vjezdu, pouze byla jednosměrná ve směru z centra. Ve špičce (zvláště v odpolední) se touto ulicí valil takřka nepřetržitý proud vozidel. Všechna jela do prudkého kopce a tím pádem pod plným plynem. Ulice je poměrně úzká a neprovětrávaná a byla tak kaňonem plným jedovatého smogu, kterému přispívalo i velké množství tehdejších dvoutaktů.

Jako chodec jsem tam tehdy šel jen jednou, ale pamatovat si to budu celý život.

2 0
možnosti
Foto

Tak to jsem naštěstí nezažila ;-) Ale umím si to tam představit Rv Díky za fajn komentář :-)

0 0
možnosti

Kájo, díky za velmi vánoční a vzpomínací blog. I já se v tomto období vracím do dětství. Vzpomínám na vonící smrček v pokoji, zasněžený park Na valech, kam jsem koukala z okna (nad parkem). Byla to nádhera. Na sváteční atmosféru Štědrého dne, kterou "zahájila" babička přípravou taženého štrúdlu, který uměla lépe než Vídeňáci:-))

Stejně jako ty mám období vánoc moc ráda. Je to krásné období roku.

(Škoda, že nemůžu vidět tu prázdnou Prahu při procházce).

Tak si to hezky užívejte, buďte hlavně zdraví!:-) Hezké vánoce!

5 0
možnosti
Foto

Ahoj Maruško, děkuju za krásný komentář. Sice mi ten blog trval tři dny ;-D Ale taky se mi líbí, u tohohle, možná jediného, jsem se nebála, že se nebude líbit :-) Jo vlastně ještě ten z retro výstavy předloni o Vánocích. Krásně jsi to napsala, úplně ten štrúdl vidím V Já si tu Prahu teď fakt užívám skoro každý víkend, je úžasnáR^. Do Vánoc se snad ještě budeme číst, ale kdyby ne, užij si je krásně, přenes se v čase a ať se nám o těch našich andělech v noci zdá V

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,90
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!