Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Samozřejmě, že mi není jedno, že jsou nějaká omezení. Ale jak říkám, my starší se s tím vyrovnáme, jsme tak nějak trochu zvyklí. Horší je to s těmi mladými. Nicméně, celkem s opatřeními souhlasím, ale.. Tohle mě v těch supermarketech také štve. Za mě bych ještě udělal jedno opatření - prostě počet osob na daných několik (nevím kolik ) čtverečních metrů. Připravený jen počet vozíků a košíčků. Je počet vyčerpán? Počkáte venku, až se nějaký uvolní. A venku prostě rozestupy. Vím, že je to na další "hlídání", ale alespoň se nebudou lidi na sebe tlačit. Přeji hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Můžete klidně volat po uzavření supermarketů, pokud bude zjištěno, že se tam někdo nakazil.

kdykoliv jsem vlezl do nějakého malého obchůdku, tak jsem byl ihned seřván, že mám tu roušku nějak nakřivo. A to jsem měl přitom respirátor. A kdo má těm prodavačkám v rouškách rozumět?

V supermarketu si mě alespoň nikdo nevšímá.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by v malém obchodě prodavačky seřvaly zákazníka, ty časy už jsou naštěstí dávno pryč. Dnes si každý kdo má obchod zákazníky hýčká.

0 0
možnosti
ZZ

Není člověk ten, aby se zalíbil lidem všem.

Prostě některé zbytné věci si člověk v této době musí odpustit.

Nebo vy chcete i zavřít potraviny ?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Né zavřít, ale pouštět tam lidi postupně, jako to bylo v Itálii. Kdyby každej chodil do obchodu jen nakoupit a né krátit si dlouhé chvíle doma, tak by tam takový nával nebyl. A pokud by měli stát frontu, oni by si ty procházky pro dva rohlíky rozmysleli.

0 0
možnosti
Foto

Díky Vám za komentářeR^, odepíšu o víkendu, přes týden jsem čokoládově vytížená, nic nestíhám, protože má práce je mým koníčkem:-) ;-)

0 0
možnosti
KL

Je mi vcelku fuk, kdo, kdy a jak si nakupuje.. Ale dokaze me nazlobit, kdyz si nemuzu po smene koupit rohlik.. Po me nocni maji jeste zavreno, po me denni uz nemaji pecivo...ale muzu si koupit steak z hoveziho..v akci. Zlati pekari, pidi..

0 0
možnosti
DP

Karlo, v prvni rade Vam moc preji, at se Vam da zaludek co nejdrive do poradku, sam jsem se narodil s pochroumanym travenim (ted na stara kolena se to kupodivu hodne zlepsilo) a tak vim, co to obnasi. Cetl jsem na internetu narky lidi na obchody a nakupni centra v CR "nabite" lidmi, kteri nedodrzuji odstup, ale asi je to podle mista, moje sestra v CR mi rika, ze v jejim meste v obchodech lide na opatreni vetsinou dbaji. Desi me popis, jak se nekteri nakupujici u vas "hrabou" v rohlikach a nebalenem pecivu holyma rukama. To u vas v obchodech nemaji u peciva tady povinne pecivove kleste?Ja si tu situaci u vas v CR vlastne ani nedovedu poradne predstavit, ziji v zemi, kde jsou opatreni velmi laxni, (na muj vkus zase nekdy az prilis laxni) krome zakazu shromazdeni nad maximalne 50 lidi je vsechno delano formou doporuceni, vsechny obchody, at uz supermarkety nabo male obchody maji stale otevreno, tak zde to maji i mali obchopdnici moc snadnejsi, nez ti u vas v CR.

1 0
možnosti
Foto

Dane díky za komentář, tak to máte moc fajn. Tady jsou na pečivo jak kleště, tak rukavice, ale asi je lidi nepoužívají, to jsem nějak nestudovala.

0 0
možnosti
IL

I59v10a17n60a 79L56a15n34c83e

29. 10. 2020 13:20

Souhlasím s vámi.R^R^R^ Není důvod zavírat malé obchůdky, protože tam lide vejdou jednotlivě a jsou ochotni dodržovat rozestupy. V supermarketech je neustále blázinec a hlava na hlavě. Je to i u nás v Americe. Ale governor v našem státě udělal to, že v létě otevřel ihned mezi prvními. Otevíralo se postupně, ale nechtěl zlikvidovat malé živnostníky. Nedokážu si to představit v Cechách, protože tam obchody - supermarkety nejsou až tak obrovské, není tam air conditioner. Vím, když jsme nakupovávali v Bille, která byla nejblížší obchod, kde maminka bydlela. Nedalo se tam projít, jak bylo narváno. Proto více otevřených obchodů by určitě pomohlo rozptýlit nakupující.

2 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu IvankoR^ Díky za komentář :-)

0 0
možnosti
Foto

Vím, co chceš říct, Kájo, ale na druhou stranu - umíš si představit fronty o dvou metrových rozestupech u vchodů do Kauflandů a spol., kde by lidé čekali, až je vůbec pustí dovnitř...? Myslím, že jsou místa, kde by to prostě nešlo praktikovat, protože by zákazníci stáli až v přilehlých ulicích.

0 1
možnosti
PB

P81e23t30r 13B87u38r78i31a64n

29. 10. 2020 15:37

OK, zákaz nedělního prodeje a okleštění ostatního prodeje to ovšem zásadně vyřeší.

2 0
možnosti
KT

My jsme se zcela odevzdali do služeb pana Rohlíka. Stát frontu někde v supermarketu je v této době kontraproduktivní.

2 0
možnosti

J17a71n 15Š70e59s24t25á10k

29. 10. 2020 19:56

V Brně západ, Bohunice a Lískovce, je naštěstí tolik velkokrámů, že nějakej nával jsem fakt nikde nezažil. Jsou tady třeba tři Lídly, a tam je asi nejoperativnější systém, jak jsou někde u kas tak čtyři zákazníci, hned se ozve, otevíráme pokladnu č. x. Jinak žrádýlko bych zásilkově nechtěl ani náhodou, to vždy musím osobně vybírat očima, včetně pikslí a lahví či jogurtů, neb mě taky zajímá trvanlivost.

0 0
možnosti
Foto

Ted jsem se zrovna z Lidlu vrátil, u vchodu hromada lidí tlačících se kolem beden s mandarinkami. Jsou v akci a musí je prostě mít...naši rodinnou strategii - nákupy jen v neděli bez akčních dnů a v čase kdy je v obchodě nejméně lidí vládní nařízení zničilo a tak musíme improvizovat....

1 0
možnosti

J68a10n 85Š53e75s95t37á48k

29. 10. 2020 19:59

Nevím tedy, v Brně začal s mandoškama za 26 korun Albert už asi před třemi týdny jako první, pak se přidaly ostatní krámy, včetně Lídlu, a že by si tím lidi nějak extra plnili vozíky, to jsem nikde neregistroval. Sám je beru tak po sedmi kusech, pak stejně zapomenu kam jsem je dal a objevím je často až za pár dnů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,88
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!