Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

G23e27o69r56g30e 97H67o76l53y

28. 9. 2020 16:54

O tom co se delo v NDR doporucuji film 'The Lives of Others'

1 0
možnosti

Smůla je v tom, že mobil můžete někomu půjčit (nebo si ho někdo za pět prstů může půjčit sám), někde ho zapomenout nebo se nedejbože ocitnout mimo signál, a tím sledovatele naprosto zmatete, neboť se mu sem tam dostávají do jeho sledovací databáze naprosto irelevantní data. Tuhle drobnou lapálii může ovšem vyřešit třeba čip, který budete nosit někde pod kůží, jako to už musí mít třeba pejsci. Zbývá jen dořešit miniaturizaci, aby se dal píchnout do těla spolu s nějakým "očkovacím sérem", tak neztrácejte (bez)naději

1 0
možnosti
Foto

Přesně o tom jsem uvažovala v souvislosti s Covidem ... očkování celého světa ;-(

0 0
možnosti
Foto

Doporučuji dokument na Netfixu, The Social Dilemma.

0 0
možnosti
Foto

Díky, podívala bych se, jen jsem četla, že je to drama, tak se trochu bojím, abych se pak nebála :-)

0 0
možnosti

D42a23n 82V14l19k

26. 9. 2020 21:59

Za prvé: není to tak zlé, paní Kájo (za mě dobrý, já zrzky můžu). ;-)

No a za druhé: vyhledávejte v anonymním okně prohlížeče, tam to budete mít trošku lepší, pokud se týká soukromí. Akorát v něm bude mít problémy atlas hub (známý jako FB) a možná i jiné sociální (šmírovací) sítě. A nainstalujte si něco proti reklamám - to Vaše soukromí sice neochrání, ale reklamy výrazně ubudou. Při brouzdání nebuďte přihlášená do mailu, ten si otevřete v jiném prohlížeči, než ve kterém brouzdáte. Je to komplikované, já vím, a náročné na paměť (počítače, ne Vaši!), ale šmírování nebude tak obsáhlé. Do zájmových webů se hlašte pod smyšlenou identitou, misto osobní mailové adresy používejte jednorázové aliasy, používejte VPN a pro dost dobré soukromí maily šifrujte (PGP), nebo zvolte protonmail. A hlavně neklikejte na kdejakou blbost a už vůbec ne na přílohy a odkazy v mailech od osob, které neznáte, či od nich mail neočekáváte. Není to sice stoprocentní ochrana, ale ulehčí Vám život. ;-)

4 0
možnosti
Foto

Já Vám velice děkuji za užitečné informace pane Davide, i když je to na moji prostou hlavinku trochu komplikované ;-) Ale cením si opravdu vašeho časuR^, jelikož vím, jak jste vytížen nejen v obchodě, ale i na blogu. Mnohokráte děkuji a jestli dovolíte, potřesu Vám rukou, až budete přebírat cenu - snad to nebude jen virtuální, dala bych si něco dobrého ;-D

0 0
možnosti
Foto

Vo štvrtok som zhliadla dokument Social Dilema.... To bolo "pokoukáníčko"... Odporúčam...

2 0
možnosti
Foto

Jo, už mi to tu někdo psal a nebudu se bát? Nebudu si pak myslet, že jsou tady všude kolem, nerada bych jela k Chocholouškovi ;-)

0 0
možnosti

M59i84l72a97n 56N20e89t54r21h

26. 9. 2020 18:13

Jak řekl kdysi p. Kopecký, "kdyby blbost nadnášela ..." Na 80. léta, kdy se hroutila ekonomika i společnost, kdy moje spolužačky vyhodili z medicíny, protože byly křesťanky, kdy např. RNDr. Coufal byl těmi Vašimi milovanými estábáky ubit k smrti, na to může v dobrém vzpomínat jen člověk charakterově vyšinutý.

5 4
možnosti

Vase myslenkove pochody jsou mi zahadou ...

6 0
možnosti

Záleží, z jakého úhlu pohledu se na věc díváte.

Pokud z hlediska technických možností, tak doba a informační technologie se skutečně posunuly mílovými kroky dopředu, takže není už tak moc potřeba podchycené a motivované domovnice, sousedy, kolegy v práci, ..... .

Pokud se na to díváte z hlediska lidského, tak se skutečně vůbec nic, ale vůbec nic nezměnilo. A díky těm zmíněným technologiím je vše násobně výkonnější a účinnější.

Pro získání, udržení a upevňování moci potřebujete informace. To se ví, jak je lidstvo staré. A každé historické období v tomto mělo své hvězdy.

Vezměte např. takový Joseph Fouché (1759-1820), francouzský politik, vrchní policajt, mistr vnitra a Bůh ví, co ještě ...... - působil před revolucí, během revoluce, po revoluci, za Napoleóna, ..... , a nikdo si jej netroufnul odstranit, všichni chtě, nechtě využívali jeho služeb ..... .

Kam si myslíte, že se po roce 89 poděly ty tisíce STBáků, tajných, jejich pomocníků, pomocníků pomocníků, ....... ? Jen jako orientační bod - před rokem 89 v ČSSR byly asi 2 milióny členů KSČ ..... . Kam se asi poděli "čerchmanti" jedni? Ne, neumřeli ..... .

:-)

1 0
možnosti
Foto

Já si to právě taky myslím, že neumřeli, protože ti největší sv..ě mají nejtužší kořínek. Když si uvědomím, že jen převlékli kabát a zase jsou někde ve vedení, je mi fakt zle. Mně bylo 16 let, když skončil socík, takže já naštěstí žila jen v dětském světě. Ale to co vidím v dokumentech a čtu od lidí co bývali v kriminále jen za jiný názor - hrůza.

0 0
možnosti

StB se musela snažit získávat informace, dnes by jim stačilo posadit se k počítači, objednat si pizzu a klikat a klikat... Všechno to, co tak pracně sháněli, dnes lidé cpou na síť dobrovolně sami, za pár lajků.

Nemůžu říct, že bych byl úplně jiný ;))

4 0
možnosti
Foto

No, já právě taky ne. Navíc jsem exhik, všude fotky ... naštěstí dnes nás za jiný názor vykřičený do světa nezmlátí ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS