Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Bohužel klimatickým změnám je jedno jak snášíte vyšší teploty. Budete si muset zvykat. Zvykal jsem si i já a na značně vyšš teploty. Je třeba být na ně připraven a zařídit si zázemí tedy domov, aby v něm byla příjemná teplota a vlhkost vzduchu, když přijdete zvenčí z bazénu. Že jsou ve všech oknech sítě které nepustí dovnitř ani komára, beru jako samozřejmost. Vzpomínám jak jsme v Lukášově nic podobného neměli a asi 25 metrů od domu bylo velké hnojiště místního JZD. Tehdy se ještě hnojilo hnojem od krav. Much bylo doma celá hejna a sedaly na jídlo.

Změna klimatu je zřejmě trvalá. Je třeba opatřit klimatizaci aspoň tu malou do okna či do zdi. Spotřeba elektřiny bude značná. V autech jsou klimatizace dnes už běžné.

Máme tu na FL bohužel jen období léta od dubna do října a něco jako podzim i když ne s deštěm a ani v zimě nenapadne NIKDY sníh. V lednu je dobr si po ránu trochu přitopit. (vodní čerpadlo je součástí klimatizace).

0 0
možnosti
Foto

Vedro nesnáším, ovšem tyto dny, to je fakt na bundy, u nás navíc vichr.:-/

Zdravím;-)R^

2 0
možnosti
Foto

Tak nemůžeme mít všechno ;-) Já raději tohle než čtyřicítky, tady je přes den na tričko a večer na džísku ;-DR^

0 0
možnosti
Foto

Mně vedro až tak nevadí, ale blbě dávám ty výkyvy teplot. To, že tu máme už třetí noc za sebou kolem nuly nedělá dobře ani mně ani našim rajčatům a paprikám. Včera tu teplota nepřekročila 13 stupňů, ale teď už je 14, tak snad dnes bude aspoň dubnově ;-)

1 0
možnosti
Foto

8-o No tak to je jak v Praze v lednu ;-D No jo no, horalka, musíš se přestěhovat do nížin ;-) U vás zase ale nebylo těch čtyřicet ve stínu, když se nehnul ani lísteček, to byl fakt masakr. Ale ty výkyvy mi taky dávaj zabrat, jsem jak praštěná palicí, furt bych spala.

1 0
možnosti
Foto

České léto? Poslední dobou u nás bývají horká, ale pamatuji si. že někdy byla léta a prázdniny tak chladná, že na nějaké koupání nebylo ani pomyšlení. Červen a červenec - stále ve svetru. Kdysi jsme se vrátili z horkého Chorvatska a u nás bylo 13 st.C - a tak to vydrželo až do podzimu. A 27. červenec - "svatá Anna- chladno zrána". Také mám ráda české jaro, léto podzim, zima. Velká vedra nesnáším. Letos za teplem jezdit nemusíme, máme ho doma dost. Díky za pěkný článek. ;-)R^

2 0
možnosti
Foto

To já mám v hlavě furt to léto z dětství, v Miřetíně na táboře gumáky když lilo, Sázavu ke koupání, Mácháč plný borůvek a pod cukrák na houby :-) Děkuju, z vašich komentářů se toho vždycky dost dozvím R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím a dodávám, že s tím rokem 1983 má iDnes pravdu. Byl to rok, kdy jsem přišel z vojny a ještě před jejím koncem jsem svým mladším spolubojovníkům vyprávěl, že to léto po mé vojně bude žhavé, a celé ho proválím u vody:-). Nejspíš mě kvůli tomu všichni nesnášeli, ale ono to doopravdy vyšlo.

1 0
možnosti
Foto

Fááákt? 8-o No tak vidíte co se tu dozvím, že iDNES nekecá R^ Tak děkuju za fajn komentář i za přečtení ;-)

0 0
možnosti
Foto

To normálně vypadající jaro chybí. Anebo ho máme teď.;-D Dneska jsem si v práci říkala, že jsem si snad měla vzít dlouhý rukávy... A lidi vytáhli dokonce zimní bundy.8-o8-o;-D

2 0
možnosti
Foto

;-D Já viděla taky v busu paní v péřovce, v té lehké, ale i tak, to je hustýýý;-D Jaro letos bylo, já to poznám podle toho, jestli vytáhnu jarní bundičky. A tenhle rok jsem měla jaro dokonce 3x. Nejdřív v Praze, jak to krásně kvetlo, pak na Vysočině , když už to v Praze odkvetlo a nakonec ve Špindlu , když už odkvetla i Vysočina. To bylo super, já totiž nejvíc miluju jaro :-)

2 0
možnosti

Kájo, mě je úplně šumák jaká je teplota venku. Jednak se do toho přírodě nehrabu...ona ví. A pak jsem doma jak ta tvoje sousedka, a nevadí mi to. Jsme pod střechou, takže tepla máme dost:-)))

p.s. když jsem přecházela dřív na přechodu, byl mi semafor fuk, koukala jsem hlavně, jestli něco nejede:-)

1 0
možnosti
Foto

Maruško ona ta příroda od nás spíš trpí než ví chudinka ;-( A bude to čím dál horší. Občas si říkám, že jsem ráda, že nemám děti, protože to co bude třeba za padesát let, to asi nebude pohodové jako teď.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím a posílám karmu z Rumunska. Teď po deváté (místního času) je konečně přijatelných 25°C, v neděli u Bukurešti jsem měl na teploměru nechutných 43°C.

1 0
možnosti
Foto

Moc děkuju a omlouvám se, že píšu až teď. Mám čas jen v práci ;-D Doma PC ani neotevřu, v tomhle počasíčku je fajn venku. Těch 43 to už je fakt masakr, snad už se i u vás ochladilo!!!

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Kájo, já mám české all inclusive - vymrzla jsem pod stanem u přehrady a teď trcim v koloně na D1 :-). Vedro taky nemusím!

2 0
možnosti
Foto

;-D Ty jsi teda dobrá, pod stan v takovém počasí a v našem věku R^;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 35,43
  • Průměrná čtenost 3736x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!