Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pamatuji vesnické kino v Tršicích na Olomoucku - asi 10 lavic za sebou, zvuk téměř nesrozumitelný. Ale atmosféra .....V

R^

1 0
možnosti

Já když se mluví o dětství a sobotních návštěvách kina tak se mě vybaví vzpomínka na sovětský film Člověk obojživelník...do hlavního hrdiny jsme byly jako holky zamilované a z filmu nadšení.. Asi po 25 letech ten film běžel v kině a s kamarádkou jsme na něj vzaly naše malé dcerky, aby viděly našeho dětského hrdinu...Dopadlo to tak, že já prospala první polovinu filmu a kamarádka pochrupovala docela nahlas celý film ..a holčičky film vůbec nebavil:-).

1 0
možnosti
Foto

;-D no jo, Míša David už dnes jak to tak čtu taky nikoho nebaví a jak já ho milovala R^;-)

0 0
možnosti
Foto

R^Stará kina byla zážitek ještě v devadesátkách. Akorát byl menší výběr filmů...;-) Já si za korunu pamatuju pouťové atrakce. A jak naši prskali, když zdražily na tři koruny. Ani nevím kolik to teď stojí, už bych nevlezla na nic.;-D

1 0
možnosti
Foto

Teď to stojí tak pade, já jela jen na horské, než ji ve Fučikárně rozebrali. A tu jsem si dala 3x V ... naposledy. Ale houpačky lodičky a řetízák za kačku taky pamatuju :-)To jsme pamětnice co ;-D

0 0
možnosti

Ty jmenovane pamlsky sly jaksi mimo kolem mne. Ale kdyz se mezi tydenikem a filmem v premierovych kinech rozsvitila svetla a mezi lavice vtrhly uvadecky s eskymem za padesatnik, nikdy jsem neodolal. Polarka za korunu ci nanuk za korunuctyricet mne uz moc nelakaly. A dekuji jakemusi vyrobci co dodava do ceske Normy eskymacka za necelych 6 korun. Chutna hodne podobne jako ten tenkrat.

1 0
možnosti
Foto

Na eskymo já si nevzpomínám, asi v Hlubo nebylo. No, kdo by taky chodil mezi těma deseti divákama;-DNa eskymáčka se mrknu ;-)Díky :-)

0 0
možnosti

J38a42n 95H42u80r49k54a

4. 10. 2018 20:17

joooo Žižkov...co nadělali hotely po celých ulicích a je jedno kde mezi Koněvkou nebo Lipanskou máme Kino celých 24 h a zadara !!!...kam se hrabe Holy....;-€;-€;-€

1 0
možnosti
Foto

To je někde tady u Jeseniové ulice? Tady je to zase plné rusky mluvících občanů a feťáků z Parukářky ;-€

0 0
možnosti
Foto

I53v11a50n 76M39a22r13e84k

4. 10. 2018 19:22

Unikátem byly i šuměnky, které si pamatuji jako první , stály 25 hal.. Byly uloženy ve dvou do sebe zapadajících kulatých krabičkách, jejichž obsah tvořily dvě tablety, jedna bílá a druhá měla odstín červenohnědý. Bílá byla neskutečně kyselá, to bylo něco pro nás, a ta druhá měla nějakou odpornou chuť, asi umělého sladidla - tu jsme vždy vyhodili.

Poté se objevili šuměnky "Tiky"? Tu když jsme si nasypali do úst, vzápětí jsme je měli plné pěny, ale chuťově byla super.

Potom se objevily šuměnky v prášku,ty už byly pro "užívání" bez vody k ničemu. Chuťově lepší ale měli naši slovenští sousedé, byly citronové a víc "perlily". R^

1 0
možnosti
Foto

Z těch šuměnek v papírovém sáčku jsem dělali mazákům na vojně "Saharu"...:-)

1 0
možnosti
Foto

Jo pamatuju se - u mě to bylo kino Ořechovka nebo Svornost (kus od dnešního Kulaťáku) a filmy jako Bílý tesák, Benji nebo Tři mušketýři. Ježiš, to je tak dávno.8-oDíky za připomenutí.R^:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Jitulí děkuju, nějak vůbec nestíhám odepisovat, promiň kočkoV

0 0
možnosti
Foto

O79t59a36k35a51r 46S17e69k81l

4. 10. 2018 14:48

Jo jo , letí to. Tak jste mně evokovala vzpomínku na kino Vlast v Brně - Komárově. Asi tak 70 míst , plátno "široké" tak 5x 3m , záchodky společné s vedlejší hospodou . Čili mužské : černá asfaltová zeď , dole žlábek s vajgly pomalu odplouvajícími dírou kamsi do neznáma...

Dívat se dalo z poslední ( asi tak páté) řady. Mělo to ale jednu velkou a jednu malou nevýhodu. Za sedadly trůnila velká litinová kamna. Když promítač ( uvaděč , pokladní v jednom) do nich nasypal plnou kovovou nádobu uhlí - a) chvíli jste nic neslyšeli a b) začalo to kouřit a c) za chvíli bylo vedro.

Vlastně - závady byly tři. Ale - jak rád bych se do kina Vlast , do poslední řady ještě podíval.:-/

2 0
možnosti
Foto

Jo, ta asfaltová zeď, to tam bylo taky, fuj ;-D Děkuju za krásnej komentář R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,88
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!