Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^To neznáš, že není Československo, ale Česká republika, nenachází se v Sovětském svazu a nemluví se tam rusky?;-) Před lety jsem ve Španělsku foťákem spustila alarm v obchoďáku, a hned svalovec, nojo, Rusanda krade. Odzbrojil ho už jen fakt, že mluvím španělsky.;-D

Na poštu jsem vlezla v Palermu, narváno víc jak v Jindřišské a žádný posun, tak jsem ty známky radši koupila v trafice. Prodavač dokonce uměl anglicky.:-)

2 0
možnosti

Hm, zase jsem se dověděl pár věcí, byť jsem kdysi do Itálie jezdíval často a dost tehdy pochytil. Třeba mi italští kamarádi říkali, že spousta Italů když potřebují novou občanku, tak jdou k notáři, kterej jim za mírnej poplatek žádost vyplní. Opravdu všehochuť, jeden si není schopnej vyplnit sám formulář, druhej zase vyrábí třeba Ferrari;-D

1 0
možnosti
Foto

Schopnost vyrobit Ferrari se s neschopností vyplnit formulář nevylučuje. I u nás některé vyžadují vyšší dívčí.;-)

1 0
možnosti

No, jsou to prostě Taliáni:-) A když od nich nic nepotřebuju, tak mi jejich přístup nevadí;-D Moje neteř vyprávěla, jak jeli vyřídit do Říma rodný list syna. A že to bylo o nervy, ale měli štěstí. V haldě papíru na stole úředníka byli docela navrchu8-o:-)

Kájo, hlavně, že mají ricottu, mascarpone, dobrou pastu, pancettu...a jiné dobroty. ̈

Bezva, těším se na pokračování!R^V

1 0
možnosti
Foto

Přesně Maruško, jídlo mají úžasný ;-D A kdy přijdeš do krámku ;-) Už tu byla Mirka i Helča s miminkem V ... a děkujuuuuuuuuuuuu

1 0
možnosti
Foto

frutti di mare také milujuR^:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za přiblížení života v Itálii. Byl jsem tam pouze dvakrát, jako turista, líbilo se mi tam a byl jsem tam spokojen. :-) Během dovolených však nespěchám, zemi si užívám, poznávám ji a beru ji, jaká je.

Se státními úředníky je problém v mnoha zemích. V Nizozemsku se říkávalo, že na ministerstvech zavedli oddělená schodiště pro směry nahoru a dolů, aby se zamezilo tomu, že úředníci, kteří jdou pozdě do práce, se srážejí s těmi, kteří jdou předčasně z práce. Poději se však ukázalo, že to bylo zbytečné, protože se jednalo o stejné zaměstnance. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Takže Nizozemsko je v tomhle stejné jako Itálie;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,90
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!