Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Můžete se prosím výjádřit k videu v odkazu?

https://youtu.be/fX73ggsMNEI

0 0
možnosti

... jo ... a prosím pěkně, dej mi číslo na ten hotel .-))

3 0
možnosti
MV

No,mam pocit ze se vsichni porad jenom boji a zapominaji zit......byl jsem pred dvema mesici v Grado...jen tak.....hezky to bylo...chystam se tam zase jen tak, za tri nedele...a potom dva tydny v jizni Francii......tak nejak je mi to wurst..imigranti..neimigranti.....vsude stejne vidim lidi ruznych nadechu:)z velke vetsiny milych,skromnych....snazicich se....rikam si,nemaji to lehke.....nekde znovu zacinat......bude jim to trvat asi cely zivot nez se jim bude darit lepe..dobre....mozna az jejich detem bude lepe.....sam jsem neco podobneho zazil.....ano,urcite jsou mezi nimi i nebezpecni lide.......ale ti jsou vsude a nejen jako imigranti.....ale kvuli tomu vsemu se nezavru na zachode abych to do sve smrti nejak preckal:)nikdo stejne nevi kolik casu mu do konce zivota zbyva......je proste treba zit........

1 0
možnosti
Foto

Miloslave nejste na Fb? Já mám totiž strašně ráda pozitivní lidi jako jste Vy a chtěla bych je často ,,vídat." To mě úplně zahřálo srdce, tenhle váš komentář V

0 0
možnosti

jsou vůbec v Praze Češi?? Ani obchody už nemají české názvy! ;-(

Kájo, než si přiletíš pro skokanovskou cenu, natrénuj si ruštinu, angličtinu, němčinu, polštinu, slovenštinu, arabštinu a trocho po moravácko ;-D A pusu na uvítanou, jo? ;-)

1 0
možnosti
MR

M80i51l41a10n 46R17a88d65e50k

13. 4. 2016 14:23

Tak Cesi panikari. Hmmm, to sem nevedel ze litaji po ulici a krici zachran se kdo muzes, hrozne

3 0
možnosti
Foto

To je, Milane, zcela nepodložené panikaření. Zrušením Schengenu by nikdo žádné újmy nedošel.

Při opravách D1 dalších silnic si počká daleko déle, než při případné kontrole na silnicích.

Protože při letecké dopravě je každému cestujícímu Schengen platný jako mrtvému zimník.

Schengen je pouze takové cukrátko a naivní lidé si myslí, že zrušením Schengenu dojde ke katastrofě.

To se ale už opakuji,

P.S. Již delší dobu pozoruji, že čím větší hloupost, tím ochotněji se jí lidé chopí.

0 2
možnosti

Kájo, to se ti zase povedlo! Srdce na dlaniV Moc upřímně jsi to napsala, hezky se to čte! Ale ty taková určitě jsi, takže žádný problém....

Měj se moc sluníčkově, italsky - no, prostě pěkně!:-)R^

3 1
možnosti
Foto

Maruško to víš, taky se bojím co bude časem. Ale my to stejně neovlivníme. A pokud budem mít každý den strach a nenávist v sobě, budem se ničit jen my, uvnitř. Snažím se být optimista a píšu to, jak to vidím tady. Rozhodně nekopu do českého národa, jak někdo psal. Protože to bych kopala i do sebe ;-) Krásný den i Tobě a děkuju, že oceňuješ moji upřímnostR^V

2 0
možnosti
DT

Vidím to pohledem Němce.

No, ono by jim Italům trocha toho panikaření slušela. Ale co, z cizího krev neteče, ta náplava se stejně nechystá v Italii zůstat. Tak nač dělat svou práci, za kterou dostáváte nemálo peněz z EU a chránit proti ilegální imigraci naše společné vnější hranice? Vy a Řekové si můžete podat ruce.

A to je názor všech lidí, kteří budou muset díky hlouposti německého vedení a v neposlední řadě i laxnosti Řecka a Itálie celý tenhle cirkus platit nejen penězi, ale spousta z nich také životem - Německo, Belgie, Francie, severní evropské státy. ;-€

1 0
možnosti

no, pohledem Němce byste především měla ctít fakt, že vaše premiérka pozvala všechny imigranty k vám s tím, že se o každého postará. Teď zjistila, že to přehnala, tak je rozdává.

1 0
možnosti
Foto

Jsou to úžasní lidé: "

Italové se nebojí, nepanikaří, i když jim na jejich pobřeží připlouvá každý den loď plná imigrantů.

Zdroj: http://karlaslezakova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=502668";

A jinak chci ještě jednou zdůraznit, že volné cestování nemá se Schengenem absolutně co dělat.

Schengen neznamená, že na cestu potřebujete méně dokumentů. Schengen znamená, že Vám ty dokumenty nikdo nekontroluje.

Což je, samozřejmě, v době migrační krize velmi dvousečné.

6 0
možnosti
Foto

Jsem po noční a tak se mi do toho nepodařilo dát dost ironie. Omlouvám se.

Takže, Italové jsou laxní, což mimochodem každý ví.

1 0
možnosti
RE

Stará dobrá Itálie - pamatuju, samý Uno, Cinquecento. Dnes je to samý SUV a další ,,vomydlený mejdla", Fiata aby člověk hledal... Kafe na Sicílii bylo i loni někde za 60 centů...JinakR^ za optimismus a máte přece Bruna Bozetta, ten to všechno překryje:-);-D;-D

0 0
možnosti
Foto

No fakt , driv meli vic penez a auta platili kes , ted maji auta na splatky , do restaurace chodi 1x tydne a snidane si delaj doma ;)

1 0
možnosti
MP

Pár chaotických poznámek k textu: Před pár lety jsem viděla v Paříži tolik rumunských dětských žebráků, že praha se může jít schovat. Francouzi se před časem rozhodli tuto sebranku vypakovat, měli na to nějaké zákonné páky, a nějaký velký pokřik proti tomuto opatření se nezvedl. Po Římě se rumunských či jiných cikáňat potlouká taky dost.

Praha není ale celé Česko. Lidé u nás na Moravě tou uprchlickou krizí taky nežijí od rána do večera a žádnou nenávistí se nezalykají. Ale nějak moc nejsou pro to bezbřehé přijímání a s obavou pokukují, co zas ti Němci spískali. Jenže podobné opatrné řeči vedli už před 20lety moji italští přátelé v Lombardii. Ti dokonce říkali: Natáhnout dráty pár kilometrů pod Římem a byl by pokoj. Spoustě lidí vadila třeba tehdejší pozitivně diskriminační politika při umísťování lidí ve školství - body byly za takové pitomosti, jako vzdálenost od bydliště apod., což mimo jiné(!) mělo za následek, že lidé z jižní Itálie nalezli práci v severní Itálii a tamější lidé těžko práci sháněli. Na čem by asi (alespoň tehdy) nasbírala Liga severu tolik bodů? Do čeho se mohl stát montovat (právě tady tohle umísťování učitelů), tak mršil ve jménu pozitivně diskriminační doktríny.

A tak dále a dále. Takže Italové se možná víc smějí a míň nadávají, ale jinak to cítí dost podobně, tj. z určitých věcí nadšení nejsou, ale pořád o tom nemluví a na veřejnosti už skoro vůbec.

2 0
možnosti
Foto

No a nejen po Rime , ale tady jim zebraci nevadi. Ani imigranti - zatim ;) Tak jasny je , ze nemluvi vsichni stejne , ja ten blog psala hlavne proto , ze lide v Cr veri hrozne vsemu co slysi , roste v nich strach a ten budi nenavist. Ta pani me tim e-mailem zaskocila. To uz se Cesi boji i do Italie ? S tim skolstvim je to tu sileny , jako spousta jinych veci. Ale mne slo hlavne o to , aby se lidi u nas nebali jet sem k nam ;)

2 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 35,43
  • Průměrná čtenost 3736x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!