Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím vás paní Kájo. Mně bohatě stačilo, když jsem před 5 lety koupil vánoční kolekci Orion z hořké čokolády. Hnus fialovej, sladké, nedobré. Nekupovat.

11 0
možnosti
Foto

Petře dobrý den:-) Taky jsem jednu kolekci v té době koupila, možná už tak před 8 lety a fakt děs. A tak dobré kolekce jsme mívali, ta tekutá náplň v bonbonu ve tvaru zavíracího nože, raka nebo s obrázkem muchomurky a střapce ......mňam. Ale to už je nejméně 20let.

7 0
možnosti

R^ Nejen kočičí jazýčky stojí za zdrávas královna. Dostala jsem k svátku nějaké bonboniéry. Výrobci asi hřeší na to, že darovanému koni se nemá hledět na zuby, ale já jim to stejně řekla: Už to nekupujte. Kdysi byla radost dostat jako dárek bonboniéru, dnes je to snad za trest. A klamou i tělem. Sundáš víko a je tam dvakrát méně bonbónů, než bys od tak velké krabice očekávala.

11 0
možnosti
Foto

Vidíte, a já jsem bonboniéry nikdy ráda neměla. Radši čistou čokoládu.:-)

3 0
možnosti
Foto

zdravím při neděliR^ ale já zdraví v potravinách moc neřeším...jím pořád sladký;-D mám to totiž s těmi sladkostmi úplně stejné...pořád někde zmińuju, že při ledových kaštanech, kofile, mileně a hořických tribičkách jde všechno stranou, snad mám nostalgii i při tom kachním sádle - čokoláda nugátová pochoutka ...a kočičí jazýčky dodnes kupuju dětem známých...ale ty starý kočičí jazýčky s tou pravdomluvnou socialistickou fotkou :-) olovo kolem cest,JO;-D

1 0
možnosti
Foto

Radko ciao z Assisi:-) Jo trubičky, ty jsem si taky vozila, ale i když mám klofáky jak veverka, už jsem je nedokázala oloupat, jako v dětství ;-) Holka zlatá (promiň, že tykám, ale když jsi zmlsaná jako já a nostalgická jako já, tak jsi prostě ,,moje,, holka) R^ no řeknu ti, nugátovou pochoutku jsem milovala nejvíc, ale nikdy jsem ji už v obchodech neviděla. Zase ji prodávaj?

0 0
možnosti
Foto

R^Jíst je zkrátka životu nebezpečné.;-)

5 0
možnosti
PU

P20e21t36r 24U79h90e88r

13. 3. 2016 9:06

Ahoj Káji, jíme všechno, neb jsme všežravci :-) Jen bujóny a další ochucovadla nepoužíváme. V šest ráno jsem dal vařit hovězí vývar, v poledne bude úplně nejlepší. A k tomu pečené vepřové, špenát a bramborový knedlík. Prostě super oběd ;-)

6 0
možnosti
BM

Kájo dobrý! Ale jak já ted budu vařit, sakra? Všechno, co vemu do ruky, abych studovala anebo přemýšlela, kde a jak to vyrostlo!:-)

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Báro, no hlavně dávej bacha na ten palmovej olej ;-) Já si zatím vezmu kapky na stres a přestanu číst články o zdravé výživě ;-D

4 0
možnosti
Foto

S tím ovocem podle silnic to dnes už není tak zlé. V dobách kdy vám to otec říkal, tak se používal olovnatý benzín a dnes už tam to olovo není.

A co já si tak pamatuju z Itálie, tak opravdu největší ovocný sady jsem viděl podle dálnic.:-)

2 0
možnosti
Foto

Taky už jsem to slyšela, že je to lepší, ale zas jsem na netu včera někde vyčetla, že kolem těch silnic je to furt nezdravé a jak víte - pole a plantáže lemují italské silnice:-/

0 0
možnosti
DS

Káji, a to Ti toho "Míru" u všeho Mauricio toleruje 8-o a ani trochu nežárlí;-D? Ne, samozřejmě rozumím a snažím se i v naších podmínkách nakupovat a vařit obdobně. Jednak se celoživotně potýkám se svou obezitou a s dceřinými výživovými problémy, s nedovápňováním kostí u dětí v období intenzívního růstu. Takže vyrábíme dlouze tažené vývary jak masové tak zeleninové (jen teď v době nemoci jsem používala papiňák), konkurujeme našemu morčeti v konzumaci zeleniny. Jen toho masa se asi hned tak nevzdáme a rybičky bychom rádi ve větším, ale... Ale co, od příštího roku bereme mrňouse na rybačku :-). Tobě samozřejmě karma R^

2 0
možnosti
Foto

On by byl rád, kdyby tu nějakej Míra byl, aspoň bych ho neprudila s fazolema a jako třeba dneska s procházkou;-D Já myslela, že ty máš jen mrňouse, ty máš i dceru?

0 0
možnosti
Foto

Pro pobavení i pro poučení. Tak to má být.

Za mne karma a šťouravá otázka nakonec: "A je to Pravda?" ;-)

Ale vážně: hledání pravdy je dnes asi nejtěžší právě hypermarketech... O vajíčkách nemluvě: zejména těch z Polska. Zažil jsem paničku, jak zkoumala každé vajíčko, jestli není polské. Představil jsem si na jejím místě stařenku s důchodem 8 tisíc měsíčně... Na dámičku si v ČR můžete hrát s příjmy od 30 výš. Obzvláště po novém drastickém skokovém zdržení, které po novém roce nastalo.

2 0
možnosti
PU

P92e80t16r 78U72h77e82r

13. 3. 2016 9:02

Kdy nastalo drastické skokové zdražení? A co se zdražilo?

2 0
možnosti

Nechte toho, Kájo, s těma očíčkama ... nebo se dneska ani nenasnídám ... sakra .-))

3 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,69
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!