Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I24v21a58n 80M59a87r98e15k

25. 1. 2016 16:37

Krásné povídáník i fotky, dík. Byl jsem před léty v Kalábrii asi 8x na dovolené, pokaždé jinde : Scalea,Praia Mare, San Nicola Arcella,Marathea atd . ale tak příjemní a milí lidé jako jsou tam těžko jinde pohledat . Nevím ale jak to tam může vypadat nyní po "náletech" migrantů ? ! 8-oR^

1 0
možnosti
Foto

Děkuju Ivane :-) Lidi v Kalábrii jsou opravdu sluncem zalití, jak po těle, tak na duši :-) A ohledně migrantů - tam kam jezdím já je spousta Indů, ale ty jsou tam už roky a většinou pracují jako zahradníci, takže v poho. I tchyně jednoho má a jeho manželka je miloučká, chodí k nám i na návštěvu. Ti se práce nebojí. Jiné národnosti jsem tam neviděla, krom Ukrajinek, těch je tam teda mraky, ale zase dělají úklid - i u tchyně a jsou čistotné, takže ty mají taky práci jistou. Černoši a Arabové se vyskytují spíš tady ve střední Itálii, ale nemůžu říct, že by tu dělali neplechu. Rumuni jsou mnohem početnější a horší. Odpadky na ulicích, vykrádačky a drogy, to jsou většinou oni nebo Albánci. :-/

0 0
možnosti
RE

Projížděli jsme Kalábrií loni na jaře cestou na Sicílii. Oba regiony mě příjemně překvapily, čili ani náhodou mě nepřipomínaly soc. ČSR! Ale s tou starou Prahou máte asi pravdu:-)

1 0
možnosti
Foto

Romane vy jste jeli po druhé straně, u Tyrhénského moře. Tam jsem nikdy nebyla, ale tam prý jezdí víc turistů. Locride, tam u tchyne je zapomenutý kraj, skoro žádný turisti (ani turisťák;-D) .....vidíte já jsem tím retrem posedlá, já ho vidím všude, takže i v Kalábrii;-) :-)

1 0
možnosti
VI

V43l68a63s31t13a 27I92l76e77k

25. 1. 2016 14:50

Mám rád tyhle staré domy, které už mají svou historii. Ale jsem smutný, když jsou ve špatném stavu, bez pána a bez užitku. Škoda jich. I Praha bývala krásná, ale to, co je z ní teď nesnáším. Už to není to klidné tajemné Staré město, ale jakási novodobá komerce ve stylu "co přinese prachy, je povoleno". Z toho je mi smutno.

Fotky jsou krásné a to děvče takyR^:-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuju:-) a děvčeti to vyřídím, bude ráda ;-) A jinak to s tou Prahou, to je přesný :-/

0 0
možnosti
Foto

Hezky jsem si zaškobrtal a na dílo zubu času se podíval.R^

1 0
možnosti

Tleskám vstoje! (trochu jsem si zapřeháněl, protože normálně sedím, ale displej to snese) ... krásná prohlídka .-)

3 0
možnosti
Foto

;-D ;-D;-D první komenrář po ránu a hned mám úsměv od ucha k uchu. Moc děkuju a přeji pohodový a vysmátý den Michale:-):-)

0 0
možnosti

Káji ahoooj, to jsem si zase početla. Moc hezky jsi přiblížila, jak je to v Kalábrii. Je to jiný svět. Ještě klidný zdá se, a to je moc fajn.

Moka konvičku mám doma i na chalupě. A doma i espresso na kapsle. Jo, není nad dobrou kávu:-)

Takže díky moc za hezké vyprávění a měj se! V:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Ciao Maruško :-) Jo jo, i děti tam běhaj venku bez rodičů i po setmění. R^Je to fakt návrat v čase. Dobrou noc a hezké sny, běžím do peří;-) Grazie mille.

1 0
možnosti
KT

Pěkné povídání, ta druhá fotka je nádherná a magická.

1 0
možnosti
PU

P21e24t43r 25U36h62e11r

24. 1. 2016 23:42

Káji, na to se dá napsat jen jedno jediné: SUPER! R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Péťo díky moc, jsi zlatej :-) Dneska jsem nešla celý den na Fb a konečně jsem zase něco napsala ;-) Psaní mě baví, ale Fb je pro mne něco jako čokoláda - láká mě od rána do večera ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 35,43
  • Průměrná čtenost 3736x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!