Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak já jsem nepráskala. Práskání byla nuda. Bílé kuličky jsme jako děti vždycky napíchaly na drátěný plot. Plot má nahoře takové ty dva konce, takže jsme ho po celé délce "ozdobily" bílými kuličkami. Zabavilo nás to na dost dlouho a vypadalo to parádně. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jo jo, to jsme také dělávali, ale práskání mě bavilo víc ;-)

0 0
možnosti
JP

J89a25n 89P88a53l69l90a87s

7. 10. 2015 23:56

Dobrý večer, kdepak družina, nad tu nebylo. Stolní fotbálek! Jediný sport, který mě kdy dostal. Před pár lety jsem pár o 30 let mladších kolegů rozšlapal jak medvěd křoví. A jak mě od té doby uctivě zdraví!

Váš věrný čtenář a karmař.

1 0
možnosti
Foto

:-) děkuji strašně moc za věrného čtenáře i za karmu. Nevím, jestli ten stolní fotbal je i v ČR, ale tady v Itálii je skoro v každém baru. Mně to teda vůbec nejde, točím jak vzteklá - nemám na to nervy;-D To jsem ani nevěděla, že to bývalo v družině R^Jinak se sportem jsme na tom asi stejně ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ahóóój!:-)

Řadím se mazi práskače;-DR^

1 0
možnosti

Práskali jsme všichni!! A kdo nepráskal, toho jsme nevzali do party ;-D A moje dcera, aniž bych jí to ukazovala, či o tom někdy mluvila, to dělá taky..má to holt v genech;-)

Fajn blog, opět kousek z mého dětství...díky R^

1 0
možnosti
VI

V36l26a63s73t43a 48I35l55e60k

7. 10. 2015 16:23

Právě pro tohle vzpomínání vás čtu. Jsem rád, že jste se opět vrátila ke svému oblíbenému tématu. K vaší práci gratuluji, doufám, že vás bude bavit. A na své čtenáře nezapomínejte! :-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuju :-) Pomáhám mému partnerovi na veterinární klinice, což mě opravdu baví. Už jako malá jsem pitvala ptáčka;-D, ale ne, vážně, je to hezká, i když někdy drsná práce. Naštěstí být na sále u operací mi nedělá problém. A navíc jsem začala hlídat malá dvojčátka od jeho kolegyně. Dvouměsíční miminka, kterým zpívám Skákal pec a Prší, prší - to mě taky ba ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pěkné a výstižné. Vzpomínám si, že jsme taky práskali s těma kuličkama - kousek od Hanspaulky, tam co pak postavili ten hotel ÚV. Tam se asi také hodně práskalo...:-):-):-)

1 0
možnosti
Foto

Chvilku pracuješ a už to tady flákáš, Kajdo?:))

1 0
možnosti
Foto

No jo, to je nezvyk Kájo ;-D Díky, žes na mne nezanevřel R^

1 0
možnosti
VH

Taky se mi zkřivila pusa při zmínce o trnkách...pěkné čtení!

1 0
možnosti
Foto

Děkuju :-) A taky jste je už 30 let neměl a furt si tu chut pamatujete?

0 0
možnosti
JR

Ta autorčina věta "pro dospěláky je dnešní doba lepší" – s tou nesouhlasím, proto také nedávám karmu. (Je to fakt slovo do pranice a nemalá část Čechů se s takto kategorickým tvrzením nestotožňuje, ať už jsou/byli či nejsou/nebyli komunisté. Napoví i tento 5 let starý průzkum: http://blisty.cz/art/53323.html)

Popis "normalizačního" dětství je ale povedený, připomněl mi to moje... Aniž bych podléhal nějaké těžké nostalgii (37 let stár), musím konstatovat, že předinternetové a předmobilové děti, objektivně měřeno, měly opravdu lepší dětství! Měly přirozenější možnosti vývoje a poznávání světa, díky tomu i lepší schopnost se v něm vyznat a postarat se samy o sebe, jakož i o druhé. Současná společenská degenerace ve všech směrech (vzdělání, morálka, fyzická kondice) je vidět všude! Je strašné, co s námi technika – zejména komunikační a výpočetní – udělala, jaké 13. dveře se tím otevřely... ;-(8-o

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu. Ta technika z nás udělala tak trochu roboty. Možná proto skoro všichni tak rádi vzpomínáme. Pro dospěláky je tahle doba podle mne lepší v tom, že můžou mluvit o čem chtějí, jezdit kam chtějí , a že se tak nenadřou. Pamatuju mamku, jak tahala tašky jako soumar, doma dřela, v práci dřela a pak se udřela ;-( Ale každý máme jiný názor a já si moc vážím vašeho komentáře. Fakt díkyR^

1 0
možnosti

No, teda Kájo, teď jsi to ale přehnala! :)))))))

Každý den sjíždím blogy, a hledám tě. Už jsem začínala kout pikle, kdo mi řekne, co s tebou je. Hlavně, že je výpadek pracovní, a ne třeba zdravotní.

Ale je fakt, že to čekání bylo bohatě odměněno. Vzpomínání je moc hezké.

Taky pamatuju, jak jsme práskaly jako děti.

Bydleli jsme v nájemní vile, a ta jako živý plot měla právě ty kuličky. Díky za připomenutí.

Měj se moc hezky! a těším se na pokračování......

Srdíčko! (karma je samozřejmostí)

1 0
možnosti
Foto

Ahoooj Maruško :-) Děkuju moc. A  jak u tebe? Vše ok doufámV

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,90
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!