Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Praha je nádherná, ale jsem vidlák z Chomutova a ta spousta lidí mi nedělá dobře :-) Vždy když jsem v Praze nebo jen projíždím, lechtá mě v žaludku z těch davů ;-D

1 0
možnosti
Foto

Mě taky ne, já bydlela 20let na okraji Prahy v Hlubočepích a to bylo jako vesnice. Ted už je to hnus - satelitní město, barák na baráku. Vršovice taký nejsou přelidněný, ale to parkování, zlatá Bastia ;-D Na Karlův most chodím nejraději v noci, milule tam nikdo nebyl a to byla nádhera a tajemnoR^

0 0
možnosti
TH

Hezky a poutavě napsáno. Také jsem Pražák a až když jsem žil v zahraničí, tak jsem si uvědomil, jak mi chybí. Na počítači jsem si tehdy prohlížel fotografie památek a tesknil. Vypadá to dětinsky, ale kdo nezažil, nepochopí. To samé bylo, když jsem v místním rádiu slyšel Smetanovu Mou vlast, to se mi rozbušilo srdce. V tomto ohledu obdivuji emigranty, kteří žili třeba za kopcem někde v Bavorsku, s vědomím, že už to vše nikdy neuvidí.

2 0
možnosti
Foto

K31a32r26e46l 29M39á63d93l40e

12. 6. 2015 11:55

Nojo, já jsem tesknil, když jsem kvůli náhradní vojenské služby dočasně bydlel v Hradci Králové (a to jsem do Prahy k rodičům jezdil ob týden na víkend). Když už jste narazil na dětinskost - mojí manželce připadalo děsně dětinské, že mi chybí tramvaje.

2 0
možnosti
ZS

R^...  Prahu občas ráda navštívím, líbí se mi historická část a to hodně! Momentálně tam žijí obě dvě moje dcery, ale já bych tam žít nechtěla. Ani v jiném velkoměstě, jenže to je jiná písnička.

A lidi? Jsou všude stejný. Vždycky si vzpomenu na Švejka: "Pijou v Rusku rum?"

"Rum se pije po celým světě."

"Mají v Rusku hezký holky?"

"Hezký holky jsou po celým světě."...

...a v tom je velká moudrost...

5 0
možnosti
Foto

Zuzi já bydlela na okraji a to bylo super. Jsi v Praze, ale bydlíš na vesnici R^:-) Ty Vršovice pak, to už bylo horší.

0 0
možnosti
ND

Nechci vám kazit radost, autorko, ale bohužel, jsou místa a je jich dost, která jsou hodně ofpudivá, např. Autobusové náddraží Na Knížecí... a co padající nádraží Vyšehrad historická budova? ale jinak máte pravdu, věršinou je Praha napucovaná...

0 0
možnosti
Foto

Na Knížecí jsem byla před dvěma lety, je furt stejná (20let jsem tam chodívala na bus do Hlubo). Jen těch cikánů tam ted bylo míň ;-D Kolem toho nádraží jsem myslím jezdila sedmičkou do Vršo z Anděla, to padá už dvacet let !!Jinak já napsala Žižkov a Plzeňskou, jako odpodivé, ale je jasné, že by se těch míst našlo víc. Jestli jste četla dobře, tak píšu co Vy, že Riky byl jen v centru a na dovolené, tak viděl Prahu jinak. Každé velkoměsto má svá ,,stínadla,, ;-)

0 0
možnosti
MR

Já zase vnímám jak se díky rozprodeji domů Italům a dalším ztrácí duch Královských Vinohrad.

0 0
možnosti
Foto

Ahoj, Kájo, dlužím Ti odpověď na odhad mého věku. Ten odhad padnul, když jsem odjel do práce na celodenní směnu, přečetl jsem si ho až večer a nevěděl jsem, jestli se ještě budeš do diskuze vracet. Takže skoro trefa, po prázdninách mi bude 57 (radši jsem si to přepočítal, ono se to mění čím dál rychleji).

Jinak k tématu - kochám se stále. Teď bydlím na úplném kraji Prahy a do práce jezdím do Roztok, ve volných dnech se rýpu v zahrádce nebo patlám s betonem, takže když jednou za dva tři týdny vyjedu do města něco zařídit, vychutnám si to.

Předtím jsem třináct let jezdil jako messenger, tak to jsem se kochal podle počasí. Jak byly plískanice, tak to s kocháním nebylo valné. Ale když bylo hezky, pohledy na Prahu jsem si vychutnával (třeba i ten ze Železničního mostu). Občas jsem si netakticky vybral méně lukrativní zásilku, jenom abych se projel do nějaké oblíbenější části Prahy.

1 0
možnosti
Foto

Kájo ahooj :-) já jsem kalkulačka ;-) Jo a do diskuzí se moc nevracím, pokud něco nehledám, takže jsi udělal dobře R^ Myslela jsem na tebe, když jsem dávala ten link Kamarádi. Koukla jsem jen na 1.díl, ale kouknu na všechny, už jsem to neviděla sto let a náhodou mi to na Fb přišlo pod ruku. Jako messik znáš každou ulici co? R^

1 0
možnosti
VK

My jsme Pražáci jako polena,ale taky divný- jezdíme jenom mezi Hostivaří,Záběhlicemi a Malešicemi.A pak,když občas jedeme metrem,tak vypadáme jako největší řepy-náš malej kouká do tunelu a je nadšenej,že vlak už jede :)) Nebo naše 17 letá slečna nám zoufale volá z Václavaku, jak se dostane do Kalicha.Takže asi tak.

5 0
možnosti

Ahoj Kájo, už jsem tě postrádala:-)Nevím, jestli ten název je úplně přesný. Já tedy podle toho jak to píšeš, divná nejsem, protože i přes svůj věk jsem se Prahy nenabažila. A Pražáci jsou snad teď o něco lepší, ale bývali poměrně nadutí a arogantní, takže u ostatních mimo Prahu neoblíbení. Za blogVR^

2 0
možnosti
Foto

Ahoooj Maruško. Kolegyně Maurizia už je na mateřské, tak jsem často na klinice, a pak přijdu tak unavená, že už nemám náladu na nic, jen na film a sklenku vína ;-) Jsem si nějak odvykla pracovat ;-D Na Tebe jsem u psaní fakt myslela, ty jsi jedna z mála, co o Praze stále básní R^ Díky za palec V

2 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,88
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!