Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hotely na jednu noc

,,Já bych to dělat nemohla, já bych se bála," řekla mi nejedna z mých kamarádek. Ale mě to baví, je to cestování, poznávání nového a ještě za to mám peníze. Navíc konečně tu mojí pusu využiju i na něco jiného, než na průsery.

Od malička mi říkali, že jsem huba nevymáchaná. Střelec no - co na srdci, to na jazyku. Všude to píšou, že lidé narozeni v tomto znamení řeknou všechno, i to co by neměli. A já jsem Střelec jak z učebnice. Ale nemůžete se na mne zlobit, to je prostě znamení a co je ve hvězdách psáno, to je na zemi dáno.

A mé znamení mi dalo do vínku i potřebu neustálé změny. Takže jsem měla-přiznávám ve svém životě dost lásek a také různá zaměstnání. Od prodavačky v elektru přes psychoterapeutku v chráněné dílně pod PL Bohnice, přes řidičku privátního taxi v Itálii až po instrumentářku na veterině. Zaměstnání zajímavá, která se mi opravdu líbila (hlavně ta veterina). Ale musím říct, že tahle práce mě baví ze všech nejvíc. Je to různorodé, potkáváte spoustu fajn lidí, projezdíte Čechy a poznáváte zajímavé hotely.

Třeba takový jeden hotel na Šumavě, to je pohádka. Budova zámku je ze 17.století, je tu nádherná kaple a úžasné chodby i pokoje. Navíc mají pro své hosty krásný bazén s protiproudem. Ovšem nejúžasnější byla ta snídaně - to jsem v jiném hotelu nezažila (šlehačkové poháry, zahraniční sýry, zvěřinové paštičky i tropické ovoce). 

Ale i další hotel v Královohradeckém kraji je krásný. Večer si zajdete do vířivky a ráno u snídaně koukáte na oboru plnou daňků. Mezitím pro vás u snídaňového bufetu paní kuchařka připravuje čerstvá vajíčka podle vašeho přání. Hmmm, stejně z těch cest nejvíc miluju ty snídaně ;) 

Ovšem nejzajímavější hotel, co jsem na jednu noc navštívila, byl hotel v kraji Libereckém. A zajímavý byl hned z několika důvodů. 

Secesní hotel z roku 1905 je návrat do minulosti. Recepce, výtah, okna i dveře jsou původní a člověk se tu cítí jak ve filmech z první republiky. Jízda v historickém výtahu či snídaně v secesní restauraci s nádherným výhledem, to mi vynahradilo noční řádění sousedů i prvotní šok na pokoji.

Na první pohled se mi tento hotel moc nelíbil, samej Němec, ponuré chodby a pokoj č.303 - hrůza. Už když jsem do pokoje vešla, ucítila jsem nevalnou vůni srovnatelnou s levnou vůní na toalety. Tmavě hnědé koberce i skříň a stříbrně natřené radiátory, to působilo dost depresivně a nečistě, i když to možná čisté bylo. A podlaha, ta vrzala při každém mém kroku a to jsem se snažila našlapovat lehce. Ovšem nejlepší byla koupelna velikosti špajzu, která mi svým vybavením a vlastně i rozměry připomínala toaletu ve vlaku. Takže jsem zase vzala tašky a mazala zpátky na recepci.

,,Nezlobte se na mne, ale pokoj pro jednu osobu za 1 200 Kč, kde to smrdí jak na veřejných záchodcích, kde se v koupelně ani neotočím a navíc jsou ve sprše vlasy, tak to nechci, díky. To jsem ještě v žádném hotelu neviděla. A podívejte se na váš web, jaké pokoje tam inzerujete!" 

Byla jsem fakt naštvaná a doufala, že mi pokoj vymění, protože měnit hotel v sedm večer, po celém dni na cestách, to se mi vůbec nechtělo. A pravdou je, že na webu mají opravdu docela jiné fotografie pokojů. Jediný co bylo na tomto pokoji pěkné byl výhled na radnici.

Slečna recepční zavolala paní manažerku a ta mi místo klíče dala kartičku k pokoji č.307. Bylo to hned naproti nádhernému výtahu a zdálo se, že tento pokoj je v předělané půlce hotelu. Tady už měly všechny pokoje novější dveře, které byly na kartu. Koupelna pěkná, velká, také nová a prostorný - čistý sprchový kout, krásné dlaždičky i vybavení. Ani podlaha tu nevrzala. Jen ty stříbrné radiátory ... i tady. Takhle ten dojem z pěkného pokoje zkazit. No nevadí, hlavně že topí - pomyslela jsem si a schovala radiátory za těžký hnědý závěs. Pustila jsem zprávy v TV, padla unavená na velkou postel a v tom ... sousedi.

Nejdříve jsem si myslela, že stěhují nábytek. Rány, šoupání, vrzání. Pustila jsem si televizi víc nahlas. Pak se mi zdálo, že se tam snad vraždí - ječení, hekání a zase rány. Už už jsem chtěla volat na recepci, když v tom začaly rány do zdi být tak nějak pravidelné. Ztišila jsem na chvilku TV ... ok, tak tam se nevraždí, tam je vše v nejlepším pořádku. Pomyslela jsem si podle zvuků, které se linuly přes stěnu a pustila kriminálku na plné pecky. Snad je pan Hercule Poirot moc nerušil, protože tenhle hotel ač je z roku 1905 má snad stěny z papíru, takže jsem musela dát hlasitost na maximum. Naštěstí v jedenáct večer už bylo ticho, ani auta pod okny nebyla slyšet a tak jsem se v hotelu Praha vyspala opravdu krásně (což se mi v mnoha jiných hotelech nepovedlo).

Snídaně byla v nádherné secesní restauraci a výběr jídla veliký. Na to jsme u nás v České republice machři. Vajíčka na několik způsobů, párečky, opečená slanina, různé jogurty, lahůdky, křupinky, ovoce, zelenina, sladké pečivo a velký výběr různých nápojů. Italové jsou vždycky v šoku. Je fakt, že na těchto snídaních se pokaždé rovnou naobědvám a do večera pak už nejím. Tím pádem toho stihnu víc na cestách. On šéf ví, proč nám platí hotel se snídaní.

Po snídaní, vyfotila jsem si z terasy náměstí a vyjela tím nádherným - 118 let starým výtahem do pokoje. Tady by se filmaři vyřádili. I dveře na veřejné toalety (dole na chodbě) jsou snad původní. A ty vitráže v oknech, opravdu zázrak, že se to dochovalo. 

Jsem ráda, že můžu díky mé práci poznávat takové poklady naší republiky. Sice jak říkají mé kamarádky:,,Jezdit celý rok po městech, přespávat v hotelích, chodit sama do restaurací na večeři a vlastně být stále sama na cestách, to bych nedala." Navíc by prý měly strach. Ale já i v Itálii, když jsem ještě pracovala u Francesca (jako řidič), jezdila jsem sama z Massa Martany do Říma, do Sieny i do Florencie a po práci si zajela v Římě k moři, prošla se po městě, zaběhla na pět hodin do outletu a domů se vracela z cest až večer. Jak jsem říkala v pořadu ,,Na Lavičce" - sama bych žít nemohla, potřebuju partnera, ale v práci mi samota nevadí. Díky mé prořízlé puse toho nejen hodně prodám, ale také si popovídám se zákazníky (kteří jsou opravdu velice příjemní), s recepční v hotelu, s obsluhou v restauraci a nebo je tu přece telefon a tolik dobrých lidí na jeho druhé straně - díky za ně!

Autor: Karla Šimonovská - Slezáková | pondělí 13.2.2023 7:13 | karma článku: 29,20 | přečteno: 1431x
  • Další články autora

Karla Šimonovská - Slezáková

Pohlaď svoje tělo

Taky se sami občas hladíte? Ne? Tak to zkuste a podívejte se na své tělo alespoň někdy jako na zázrak.

21.4.2024 v 11:11 | Karma: 33,26 | Přečteno: 2430x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Nekritizuj

,,Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc," zpívá se v jedné slavné veselohře, kterou všichni znají, ale mnozí by si ji měli pouštět každé ráno při probuzení. Pak by se možná chovali k druhým jinak.

20.2.2024 v 19:51 | Karma: 37,34 | Přečteno: 3115x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Padesátiletá Pipina

,,Ty jsi exhibicionista?" Zeptala se jedna žena mého přítele, když jsme se včera sešli před základní školou.

11.2.2024 v 20:44 | Karma: 34,05 | Přečteno: 1726x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Když Husák visel nad katedrou

Už spoustu let jsem měla jedno přání, které jsem si chtěla splnit. Nečekejte ale nějaké touhy po dalekých cestách nebo po vilce za Prahou - kdo by jí uklízel ;)

22.10.2023 v 22:36 | Karma: 35,82 | Přečteno: 4278x | Diskuse| Fotoblogy

Karla Šimonovská - Slezáková

Nenechám se vyhazovat!

Pokud vás někdy někdo odněkud vyhazoval (mně se to stalo už několikrát), znáte ten slastný pocit, když jste ve SVÉM.

4.9.2023 v 6:33 | Karma: 41,19 | Přečteno: 8921x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  12:44

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:42

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

Prokletím očkování možná je, že chrání proti smrtelným chorobám, míní Válek

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:42

Přímý přenos V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. Jednou z cest, jak se proti nemoci chránit, je...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:41

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,88
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!