Facebook

25. 07. 2019 14:23:53
Někdo na něj nadává, jiný ho chválí, spousta lidí neřeší a já ho miluju!!! Nedám na něj dopustit, za to všechno co mě naučil a co mi dennodenně ukazuje, připomíná, čím mě těší i baví. Mám s ním už desetiletý vztah ...

... a jsem za něj opravdu vděčná.

Naučil mě milovat lidi takoví jací jsou a také samu sebe. Naučil mě věřit v to, že pokud vysíláš dobro, dobro se ti vrátí, a že nemá cenu nic plánovat, protože stejně všechno dopadne jinak než si plánujeme a představujeme.

Každé ráno mi připomíná krásné chvilky, které jsem za těch deset let prožila, krásná místa, která jsem viděla, výborná jídla co jsem ochutnala a skvělé lidi, se kterými jsem se mohla setkat. Každodenními články, motta a citáty mi pomohl užívat si dnešek, netrápit se včerejšky a nebát se zítřků.

Díky němu jsem poznala spoustu nových a zajímavých lidí a na druhé straně mi díky jeho spojení zůstali kamarádi v Čechách, i když jsem žila dvanáct let v Itálii.

Dennodenně mi ukazuje šťastné tváře lidí, ať už je to rodina, kamarádi či známí, připomíná mi jejich narozeniny, svátky, výročí svateb či seznámení. Mám radost z každé jejich šťastné zprávy či fotografie, ať jsou u moře, v lese na houbách, na jachtě nebo na chalupě. Pravdou je, že si občas slintnu do klávesnice nad dobrotami, které na fotografiích ukazují. A že jsou to leckdy fakt éňoňůňo pokrmy.

Mám přátele v celé ČR, na Slovensku, v Itálii, v Chorvatsku, v Anglii, v Americe, na Floridě (snad jsem na nikoho nezapomněla) a jsem s nimi s jeho pomocí stále v kontaktu, i když se dlouhou dobu nevidíme. Díky němu můžu sledovat jak jim rostou děti, jaké mají nové domy, vidím jejich úžasné výhledy z oken i pohledy (fotky) z dovolených.

Třeba moji spolužáci - léta jsme se neviděli, pak jsem je jeho zásluhou vyhledala a začali jsme se stýkat. Navíc, když jsem byla v Itálii, udržovala jsem s nimi kontakt po celých dvanáct let (sledovali jsme se na jeho stránkách) a pokaždé, když jsem přijela, tak jsme se sešli. Nemuseli jsme tahat tašku plnou fotoalbumů, ani vyprávět hodiny sáhodlouhé příběhy. Prostě jsme si sedli a začali se bavit tak, jako bychom se viděli minulý týden.

Ne nadarmo se říká:..Sejde z očí, sejde z mysli."

I v Itálii mám spoustu výborných přátel, se kterými jsem stále v kontaktu a nebýt jeho, bylo by to těžší, i když už má kolem sebe různé ,,bratříčky." Někteří kamarádi z Assisi přijeli do Prahy, jiní přijedou časem a já za pár dní jedu tam. Ale kdyby nebyl On, nebylo by ani tolik přátel, kteří jsou daleko, ale zdají se být blízko. Píšeme si, posíláme videa a fotografie a moc se těšíme, až se zase po třech letech obejmeme. Navíc díky němu nemusím těm desítkám lidí v Assisi Michala představovat a jelikož je jim z mých fotografií sympatický (umím dobře fotit i chválit), tak nás už pozvali nejen na večeře, ale i na pár dní domů. Straniero (cizáka) by si do bytu nikdo nezval.

Prostě na tu moji desetiletou známost nedám dopustit, ať si říká kdo chce co chce a budu se za něj rvát jak eskymáckej pes. Vždyť díky němu jsem se v Itálii necítila tak sama, protože se na jeho stránkách vytvořila skupina cca 3000 holek z ex Československa. Tahle skupina si od začátku pomáhala a dodnes pomáhá, radí i randí. Vzniklo tam spousta silných přátelství.

Každodenně se díky němu dozvídám o různých akcích, ať už jsou pořádané mými kamarády, městy nebo různými organizacemi.

Nebýt jeho, asi ani nepíšu blogy a nemám knihu, protože lidí který jsem poznala právě díky němu mi poradili, jak a kde začít, proč se toho nebát a podpořili mě v psaní.

Navíc je úžasnej pomocník ve všem možném, díky rychlému šíření zpráv, článků, fotografií a videí z celého světa po celém světě. Pomáhá opuštěným psům získat nové domovy, týraným zvířatům odprostit se od tyranů (např. spousta lidí díky němu nekupuje vajíčka od slepic v klecích - v Itálii už skoro nikdo, zabíjí se tam mnohem méně velikonočních jehňátek, palmový olej najdete jen na nejlevnějších výrobcích, které Italové nekupují atd). Srdcervoucí videa umí udělat své a podle mne je to moc dobře! Na světě je tolik smutných příběhů a lidí a On jim umí mnohokrát hodně pomoci. Nemocným dětem se seženou hračky nebo peníze, lidem po zemětřesení se udělá sbírka, ztracený pes najde svého pána. V Itálii se díky němu zachránilo už tolik lidí i zvířat a navíc ... do všech koutů tohoto nádherného poloostrova se také jeho zásluhou rozlétla moje kniha :)

Vlastně ... i jeho zásluhou jsem sehnala dvě poslední zaměstnání, protože prý na něm vypadám moc sympaticky. Tak snad bude i: Do třetice všeho dobrého ;)

DÍKY MOC ZA VŠECHNO FACEBOOKU!!!

Autor: Karla Šimonovská - Slezáková | čtvrtek 25.7.2019 14:23 | karma článku: 26.95 | přečteno: 1461x

Další články blogera

Karla Šimonovská - Slezáková

Nekritizuj

,,Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc," zpívá se v jedné slavné veselohře, kterou všichni znají, ale mnozí by si ji měli pouštět každé ráno při probuzení. Pak by se možná chovali k druhým jinak.

20.2.2024 v 19:51 | Karma článku: 37.13 | Přečteno: 3036 | Diskuse

Karla Šimonovská - Slezáková

Padesátiletá Pipina

,,Ty jsi exhibicionista?" Zeptala se jedna žena mého přítele, když jsme se včera sešli před základní školou.

11.2.2024 v 20:44 | Karma článku: 33.63 | Přečteno: 1581 | Diskuse

Karla Šimonovská - Slezáková

Když Husák visel nad katedrou

Už spoustu let jsem měla jedno přání, které jsem si chtěla splnit. Nečekejte ale nějaké touhy po dalekých cestách nebo po vilce za Prahou - kdo by jí uklízel ;)

22.10.2023 v 22:36 | Karma článku: 35.82 | Přečteno: 4182 | Diskuse

Karla Šimonovská - Slezáková

Nenechám se vyhazovat!

Pokud vás někdy někdo odněkud vyhazoval (mně se to stalo už několikrát), znáte ten slastný pocit, když jste ve SVÉM.

4.9.2023 v 6:33 | Karma článku: 41.17 | Přečteno: 8831 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 10.50 | Přečteno: 156 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 11.44 | Přečteno: 1120 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.16 | Přečteno: 460 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.92 | Přečteno: 295 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
VIP
Počet článků 264 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3464

Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!

 

Zrzavé dětství v socialismu

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...