Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A jsem zase bez práce ... tak nevadí

Už nikdy to tady nebude co bejvalo - malé obchůdky, uvnitř rodinná atmosféra a sousedské tlachání. Jak já ráda vzpomínám na osmdesátá léta a na náměstíčko v Hlubočepích, kde byl krámek vedle krámku a v nich naši známí. 

Úplně jinak se to nakupuje, když si můžete od srdce pokecat. Ale tyhle krásné malé krámky nám sežraly velké obchoďáky, které vlastní zahraniční firmy a kam všichni jezdí nejméně jednou týdně na velký nákup. Stejné je to i s ostatním, třeba malé cestovní agentury sežrala ta velká, co ji vlastní čínská firma a já tím přišla o práci ... to jsme dopadli!

Takovou radost jsem měla, když jsem sem nastoupila a dnes moje šéfová vydala prohlášení, se kterým se nedá než souhlasit a začít si hledat novou práci:

,,Chtěla bych poděkovat všem, kteří pochopili, že koupit svou dovolenou v mé cestovní agentuře znamená, že ji budou mít levnější. Chtěla bych poděkovat všem, kteří se rozhodli mě „obtěžovat“ a zakoupením zájezdu u mě dali práci 45 leté paní, která je po dvou operacích páteře v invalidním důchodu a jinde práci nesehnala a další stejně staré slečně, která práci hledala a tady se našla. Bohužel pro ně jsem se dnes definitivně rozhodla, že nebudu informační středisko zdarma, pro ty, kterým tři dny hledáme dovolenou a pošleme jim denně 15 nabídek, protože neustále mění své podmínky a pak si dovolenou za stejných podmínek (vlastně dráž, protože u mě je dárek, cashback atd) koupí přímo u té cestovky, kterou jsme jí nabízeli. Už mě nebaví dělat nabídku pro někoho, kdo hledal a poptal u spousty cestovek a když nic nenašel, tak se obrátil na mě. Už mě nebaví dělat nabídku pro skupinu někomu, kdo si to v tu samou dobu vyžádává přímo u těch hotelů (přitom cestovky mají u hotelů slevu, přímý klient ne). Už mě nebaví vysvětlovat, že vámi koupený zájezd nepořádá Invie, protože je to agentura jako já a navíc je to čínská firma. Chci podporovat české lidi, české firmy a české zaměstnance. Ale neradujte se, nezkrachovala jsem, jen jsem k 30.září propustila dva zaměstnance a zrušila otvírací dobu kanceláře. Tím jsem zrušila místo, kam si na 150 lidí měsíčně chodilo pro balíčky z Úloženky a dalších 100 balíčků od nás eshopy posílali. Zrušila jsem místo, kde si lidi vyzvedávali vstupenky do divadel a na koncerty a teď musí do centra Prahy, protože poblíž nikdo další není. Když k zájezdu na dovolenou nestačí jako dárek dálniční známka, kterou stejně všichni kupují, tak nevím, proč bych měla státu platit 11tis. měsíčně za to, že někomu dávám práci a všichni se mají lépe než já. Tím se nebudu muset dělit o mnou vydělané peníze s nikým jiným (státem, zaměstnancem apod.). Přestalo mě bavit být sponzorem ostatních. Takže chcete dovolenou? Ano, není problém, zařídím, jak jsem zařizovala už od roku 1996. Chcete LR, Essens, Dedru, Litex, badmintonové,florbalové či jiné suvenýry? Není problém. Zařídím stejně jako jsem zařizovala doteď. Jen prostě dva lidi přišli o práci. Kancelář mám dál jako svůj sklad badmintonových suvenýrů a jako svůj pracovní koutek. Jen prostě nemá otvírací dobu a dva lidi jsou propuštěni. Mám práci, která mě baví a já jí budu dělat dál - cestuji a těm co mi závidí, že pořád cestuji, tak mě radši nechtějí nechat vydělat, tak vzkazuji, že nemusíte. Jen spoustu míst znám lépe než samotné cestovky a cestovat budu pořád. Jen dva lidi přišli o práci. Pokud jste dočetli až sem, tak se na mě můžete kdykoli obrátit, pokud budete chtít zařídit dovolenou snů. Ráda vám nabídku nádherná místa na zemi." 

No zamrzí to, tahle práce mě bavila - vyhledávat, doporučovat, nacházet krásná místa za skvělé ceny, virtuálně s klienty procházet přímořská městečka, vidět tu radost, pokud si vybrali co chtěli a ještě za super cenu i jejich překvapení, když jsem jim k zájezdu přidala dárek. 

Škoda, s Michaelou jsme si rozuměly. Možná proto, že jsme obě bezdětné, držkaté a život milující pětačtyřicítky.

Ale jak říkávala moje mamka:,,Škoda je dobrého člověka." Takže neklesám na mysli a jdu obnovit životopis. Naštěstí bydlím v Praze a ne nadarmo se říká, že kdo pracovat chce, ten tady vždycky nějakou práci najde. V Itálii to bylo horší, tam i na pokladně v supermarketu dělali výběrové řízení a do obchodů se dostalo jen pár lidí, většinou přes známého! Ale v té naší stověžaté čtete na každém ,,druhém" rohu, že někoho přijmou (často právě do prodeje) a já kontakt s lidma miluju, i když mě někdy naštvou.

Tak nevadí, nějak bylo, nějak bude, člověk nemůže mít všechno a pro mne je a bude v životě nejdůležitější zdraví a láska, protože pokud je člověk relativně zdráv a má parťáka, který ho podrží a podpoří, tak není důvod ke smutku či ke stresu. 

PS: Navíc mi dnes paní doktorka na očním několikrát řekla, že má ze mne radost a já jsem od té chvilky tak šťastná, protože můžu dál koukat na ten krásnej svět, psát a těšit lidi mými články, že mě ani výpověď nerozhodí ;)

Autor: Karla Šimonovská - Slezáková | středa 3.7.2019 15:28 | karma článku: 34,63 | přečteno: 1502x
  • Další články autora

Karla Šimonovská - Slezáková

Pohlaď svoje tělo

Taky se sami občas hladíte? Ne? Tak to zkuste a podívejte se na své tělo alespoň někdy jako na zázrak.

21.4.2024 v 11:11 | Karma: 32,94 | Přečteno: 2366x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Nekritizuj

,,Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc," zpívá se v jedné slavné veselohře, kterou všichni znají, ale mnozí by si ji měli pouštět každé ráno při probuzení. Pak by se možná chovali k druhým jinak.

20.2.2024 v 19:51 | Karma: 37,31 | Přečteno: 3113x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Padesátiletá Pipina

,,Ty jsi exhibicionista?" Zeptala se jedna žena mého přítele, když jsme se včera sešli před základní školou.

11.2.2024 v 20:44 | Karma: 33,99 | Přečteno: 1720x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Když Husák visel nad katedrou

Už spoustu let jsem měla jedno přání, které jsem si chtěla splnit. Nečekejte ale nějaké touhy po dalekých cestách nebo po vilce za Prahou - kdo by jí uklízel ;)

22.10.2023 v 22:36 | Karma: 35,82 | Přečteno: 4277x | Diskuse| Fotoblogy

Karla Šimonovská - Slezáková

Nenechám se vyhazovat!

Pokud vás někdy někdo odněkud vyhazoval (mně se to stalo už několikrát), znáte ten slastný pocit, když jste ve SVÉM.

4.9.2023 v 6:33 | Karma: 41,17 | Přečteno: 8918x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,75
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!