Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lepší už to nebude, ale buďme pozitivní

Jste plní smutku a zlosti? Potřebujete se z toho vypsat? Vypovídat? Chápu, ale dva dny negativity na sociálních sítích by mohly stačit. 

Od počítačů to stejně nevyřešíte. Jen ubližujete sami sobě. Nenávist a strach vám kazí nejen krásné podzimní dny, ale také vaše zdraví.

Život jde dál, naštěstí pro nás. Ale co my víme, co bude zítra? Tak proč si strachem a stresem ničit dnešek? Vždyť i Francouzi šli v sobotu do restaurací, do kina, za zábavou.

Už takhle máme každý nějakej ten zdravotní problém. Střední a starší generace mě pochopí, když řeknu: ,,To je furt něco!" 

Jednou je to krční páteř - od té bolí hlava jako po mejdanu. Jenže člověk na žádném mejdanu nebyl. Jen seděl celý den u počítače nebo držel několik hodin mimino v náručí. Jo kdyby mejdan, alespoň bych si řekla: ,,Nemáš chlastat blbče." 

Jednou je to žlučník či žaludek - on už člověk ve středním věku nemůže slupnout večer u televize pytlík česnekovejch brambůrek nebo tabulku oříškové čokolády. Vždyť můj žaludek je ve večerních hodinách línější než já. Třeba při vánočním nočním pečení, když musím ochutnávat, to je pak ráno Maalox můj nejlepší kamarád.

Jednou je to nějaká bulka - s tou vždycky letím za doktorkou a ta už mi říká, že jsem prostě bulkovitá. Ať je to uzlina na krku, cysty v hlavě, v prsou nebo ucpaná mazová žláza v boku - ano, i to jsem měla. V mládí mi to rašilo na obličeji v podobě beďarů, teď mi to leze bokem. 

A jednou jsou to zaražené větry. No nesmějte se. Máme je občas všichni a dokážou nás pěkně potrápit. Vždycky si při nich vzpomenu na mého spolužáka. Tenkrát jsme byli na škole v přírodě, když se Martin svíjel bolestí břicha. ,,Neboj Martínečku, to budou jen prďánky." Říkala mu jeho maminka, která s náma jezdila jako dozor. A měla pravdu! Na tu větu jsem si vzpomněla zrovna minulý týden, když jsem vozila kočárek a nemohla jsem se narovnat, jak mě bolelo břicho. Už už jsem chtěla jet na pohotovost, když tu najednou ... ops ...... ops, ops. Naštěstí nikdo přede mnou, nikdo za mnou. A hned jsem byla jako rybička. 

Prostě lepší už to nebude. Ale člověk si zvykne. Důležité je, probudit se s dobrou náladou, poděkovat za každé nové ráno a snažit se být pozitivní. Já vím, občas to jde ztěžka, ale musíme trénovat a pilovat to. Musíme vidět krásu v maličkostech a problémy jako maličkost!

Skoro každý z nás má nějaké potíže a denně se bojíme o naše blízké. Když bychom k tomu ještě přidali strach z toho, co se děje ve světě, tak to si rovnou můžeme zařídit sezení u Chocholouška.  

Dnes je neděle, venku svítí sluníčko a vůně kávy se rozléhá po celém bytě. Maurizio se vrátil z práce a donesl mi dorty. Sednu si do houpacího křesla, koukám na žluté chryzantémy ve váze a poslouchám sousedku, jak se nahlas směje. Její smích mě vždycky zahřeje u srdce. I když je jí pětasedmdesát let, Anna Maria (tak se jmenuje) se směje jako mladá holka. Vždy ji potkáte usměvavou a hezky upravenou. Nikdy si nestěžuje, i když celé dny hlídá tři malé vnučky. Jak to ta ženská dělá - ještě se musím hodně učit. Ale snažím se.

,,Jak to šlo v práci? Musíš tam i odpoledne?" Zeptám se Maurizia, který zrovna dokončil pracovní telefonát. Ano, Ital pracuje i v neděli - je jiná doba, už neplatí pořekadlo, že Ital v létě nepracuje a v zimě tančí. Tady v Itálii už teď maká každej, kdo práci sežene. Dokonce i já! Ale práce s dětmi mě baví. Možná je to tím, že vlastní děti nemám. Do práce se i těším, což je důležité a u mne překvapivé. Jak by řekla moje sestra: ,,No to čumím ty lemro líná." 

Sousedka dotelefonovala, Maurizio šel provozovat svůj oblíbený sport - gaučing a já píšu. Psaním blogů relaxuji a naplňuje mě to (díky vaší návštěvnosti), ale musím na to mít čas a náladu. Nejraději píšu blogy o dětství, protože na tu dobu ráda vzpomínám a jsem tak nějak blíž rodičům i ostatním, které jsem měla ráda, ale už tu nejsou. Podle čtenosti a diskuze vidím, že vzpomínkové blogy se líbí i vám. I vy rádi vzpomínáte a návrat do dětství vás často zahřeje u srdíčka, stejně jako mne. A to je v dnešní době důležité. Je důležité dělat věci, které nám navodí vnitřní harmonii, abychom se v tomhle hektickém a bláznivém světě nezbláznili. 

Tím, že si zapneme televizi a budeme se celou neděli užírat strachem z terorismu nebo budeme číst spousty článků o obětech atentátů, tím si k těm našim fyzickým neduhům přivodíme ještě psychické - přinejmenším ,,pěknou" depku. 

Měli bychom si užívat přítomnosti, nemyslet na to co bude, protože kdo ví jestli to bude a jestli my tu ještě budem. Musíme být šťastní za to, že žijeme, kde žijeme a jak žijeme. 

PS: Fotka je pořízená před pár týdny ve Fermu. Jela jsem navštívit bývalého přítele. Vlastně jen zapálit svíčku tam, kde jsme se seznámili a kde se zrodila jedna z mých největších lásek.

Autor: Karla Šimonovská - Slezáková | pondělí 16.11.2015 2:23 | karma článku: 26,48 | přečteno: 1490x
  • Další články autora

Karla Šimonovská - Slezáková

Pohlaď svoje tělo

Taky se sami občas hladíte? Ne? Tak to zkuste a podívejte se na své tělo alespoň někdy jako na zázrak.

21.4.2024 v 11:11 | Karma: 33,20 | Přečteno: 2413x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Nekritizuj

,,Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc," zpívá se v jedné slavné veselohře, kterou všichni znají, ale mnozí by si ji měli pouštět každé ráno při probuzení. Pak by se možná chovali k druhým jinak.

20.2.2024 v 19:51 | Karma: 37,34 | Přečteno: 3115x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Padesátiletá Pipina

,,Ty jsi exhibicionista?" Zeptala se jedna žena mého přítele, když jsme se včera sešli před základní školou.

11.2.2024 v 20:44 | Karma: 34,05 | Přečteno: 1725x | Diskuse| Ostatní

Karla Šimonovská - Slezáková

Když Husák visel nad katedrou

Už spoustu let jsem měla jedno přání, které jsem si chtěla splnit. Nečekejte ale nějaké touhy po dalekých cestách nebo po vilce za Prahou - kdo by jí uklízel ;)

22.10.2023 v 22:36 | Karma: 35,82 | Přečteno: 4278x | Diskuse| Fotoblogy

Karla Šimonovská - Slezáková

Nenechám se vyhazovat!

Pokud vás někdy někdo odněkud vyhazoval (mně se to stalo už několikrát), znáte ten slastný pocit, když jste ve SVÉM.

4.9.2023 v 6:33 | Karma: 41,19 | Přečteno: 8920x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,86
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!